Afbeelding

JOGG Hoeksche Waard stimuleert fruit eten op school

Algemeen 333 keer gelezen

Hoeksche Waard - JOGG Hoeksche Waard stimuleert in samenwerking met EU-Schoolfruit kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie. 

Naast deze 20 weken hebben 12 basisscholen binnen de Hoeksche Waard het groente- en fruitprogramma met 5 weken verlengd. Een resultaat waar JOGG Hoeksche Waard dan ook trots op is. 

De mascotte van JOGG Hoeksche Waard, Billie de bever, was samen met de JOGG Regisseur Charissa Bosschert en Marielle Goorden van Schoolfruit.nl dan ook aanwezig tijdens het fruitmoment op CBS De Regenboog in Heinenoord. ‘Fruitmoeders Schoolfruit hebben wij altijd heel enthousiast ontvangen. Hierbij hebben wij “fruitmoeders” die komen altijd helpen, behalve dit jaar in verband met Corona. We proberen het eten van fruit en groente te stimuleren, zo zetten we elke week in de weekbrief naar ouders toe welk soort fruit er de volgende week genuttigd gaat worden. Zo nemen wij de ouders mee in het groente en fruitbeleid’, aldus Plonia Meijboom-Boender, conciërge bij CBS De Regenboog. Gezonde voeding op school is belangrijk. Daarnaast brachten Billie de bever, Charissa en Marielle een bezoek aan OBS De Boomgaard in Mijnsheerenland. 

Directeur Michel Harmans is blij dat de school gebruik mocht maken van de verlenging van Schoolfruit. ‘We vinden dit erg leuk maar vooral belangrijk voor de kinderen. De school speelt een belangrijke rol als het gaat om een gezonde leefstijl te stimuleren’, aldus Michel. 

Van 6 t/m 19 september kunnen scholen zich via deze website van EU Schoolfruitinschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2021-2022. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, 3 porties groente en fruit per leerling, per week. Het EU-Schoolfruitprogramma is bedoeld voor basisscholen, speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. 

Voor vragen en/of meer informatie over dit programma neem dan contact op met de JOGG Regisseur Hoeksche Waard, charissa@hoekschewaardactief.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant