Afbeelding

Heeft Joost de Mooiste Truck van Nederland?

Algemeen 84 keer gelezen

Goudswaard - Het zijn spannende tijden voor Joost Kleinjan uit Goudswaard. Zijn vrachtwagen maakt kans verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland. De verkiezing vindt plaats op zaterdag 24 juli.

Gewoonlijk is de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland tijdens het Truckstar Festival op TT Circuit in Assen. Dit jaar zou dat zijn op 24 en 25 juli; vanwege de coronacrisis kan dat feest echter niet doorgaan. Maar de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door. De deelnemende trucks komen bij elkaar op een afgesloten terrein in de omgeving van Zwolle.

De 24 finalisten voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland zijn gekozen door de lezers van het Truckstar Fotojaarboek, dat wordt uitgegeven door Truckstar, het Nederlandstalige chauffeurstijdschrift dat de verkiezing organiseert. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals geconditioneerd vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie nomineerden de lezers drie trucks. 

Alle vrachtwagens zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor de verkiezing in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden verwijderd en deukjes of onvolkomenheden worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt zelfs voor dat een truck of een trailer kort voor de verkiezing nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt op zaterdag 24 juli welke truck de mooiste van Nederland is. Op zaterdagavond vanaf 20.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt. De prijsuitreiking en de bekendmaking van de grote winnaar is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar.

De auto van eigenrijder Joost Kleinjan neemt deel in categorie 5: Losgestort Vervoer. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie; daarnaast maakt hij kans op de algehele overwinning.

Uit de krant

Uit de krant