Shogi.
Shogi.

Veel te doen in de bieb

Algemeen 123 keer gelezen

Op zoek naar jouw droombaan

Oud-Beijerland - Precies weten wat je wil en precies weten wat je kan. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Je komt er achter tijdens het droombaanspel dat de Bibliotheek Hoeksche Waard samen met JobOn online presenteert op donderdag 22 juli van 10 uur tot 12 uur. De beste start op weg naar (ander) werk voor iedereen die in-between-jobs zit. 

Ga tijdens het droombaanspel, onder leiding van een deskundige focuscoach, op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Dit hoeft niet zwaar te zijn en het kan op een leuke en interactieve manier. 

Een ervaren focuscoach is, namens JobOn, de spelleider en begeleidt het online spelen. Het spel bestaat uit zes stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn. 

Praktische informatie:
- De training is online met Zoom op 22 juli 2021 van 10 uur tot 12 uur.
- Je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig en gebruik daarom het liefst je computer of laptop.
- Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving.

Tijdens deze bijeenkomsten op 22 juni van 10 uur tot 12 uur geeft de Bibliotheek Hoeksche Waard werkzoekenden een kans om op een heel laagdrempelige manier elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Graag vooraf aanmelden.

SHOGI

Oud-Beijerland – SHOGI is het oeroude strategisch spel van de Samoerais uit Japan. Deze uitstekend getrainde vechtersbazen moesten het niet alleen hebben van hun spierkracht maar ook van hun denkkracht. Shogi betekent letterlijk het spel van de generaals en wordt al eeuwenlang gespeeld. Ook nu zijn er wereldwijd miljoenen spelers. SHOGI is nu uit te proberen in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum op donderdagochtend 29 juli van 10.00 tot 12.30 uur. Na een korte uitleg zal men direct aan de slag gaan met dit uitdagende bordspel!

Shogi is voor iedereen die het leuk vind om uitgedaagd te worden en wil kennismaken met een nieuwe manier van denken. Het geeft de mogelijkheid om creativiteit te uiten en samen met anderen kennis te maken met de wereld van Shogi. De Nederlandse Shogi bond geeft op 29 juli in de Bibliotheek van Oud-Beijerland een kennismakingsworkshop met dit uitdagende spel dat geschikt is voor jong en oud (8+). 

Graag aanmelden via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl). Deze leuke ochtend begint om 10:00 uur en eindigt om 12.30 uur. Kosten bedragen € 4,00 met biebpas. € 3,00 met een (jeugd) plusabonnement en € 6,50 zonder lidmaatschap.

Minecraft Redstone voor beginners

Oud-Beijerland – Misschien ben je al eerder een Redstone-erts tegengekomen in je zoektocht naar diamanten, maar weet je niet wat je er mee moet. Of je hebt een heel leuk idee voor een automatische deur voor je geheime huis, maar weet je niet hoe je dat zou moeten doen. In deze workshop gaan wij samen een aantal simpele Redstone constructies maken, blok voor blok, om te kijken hoe Redstone nou eigenlijk werkt.

Doe mee op 30 juli, 13 augustus of 27 augustus in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

Met Redstone is van alles mogelijk, van TNT kanonnen, een automatische doolhof maker tot een werkende helikopter! Maar hoe werkt dat eigenlijk? In deze workshop beginnen we met het maken van een aantal simpele constructies om te kijken hoe Redstone werkt.

Voorbeelden van wat er gemaakt wordt: een automatische oven voor ertsen en eten, een vliegende bom en een lava brug.

Wie dit leuk lijkt kan zich nu al aanmelden via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl). Er kunnen max. 15 kinderen meedoen per workshop. Het kan zijn dat een iPad met z’n tweeën wordt gedeeld. Dus het is extra leuk om een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee te nemen. 

Data: 30 juli, 13 augustus en 27 augustus van 11.00-13.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum; Kosten € 3,50 met je Biebpas, € 3,00 als je een jeugd plus abonnement hebt en € 4,00 zonder Biebpas. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant