De VVD Hoeksche Waard heeft met de 18 jarige Richard Croonenberg een jong politiek talent in huis.
De VVD Hoeksche Waard heeft met de 18 jarige Richard Croonenberg een jong politiek talent in huis.

Pas 18-jarige Richard Croonenberg is burgerraadslid VVD HW

Algemeen 260 keer gelezen

Oud-Beijerland - De gemeenteraad van gemeente Hoeksche Waard heeft er een nieuw en jong politiek talent bij. Richard Croonenberg is nog maar 18 jaar en wordt burgerraadslid namens de VVD Hoeksche Waard.

Het komt niet vaak voor dat iemand op zo’n jonge leeftijd de politieke arena betreedt. De VVD Hoeksche Waard heeft Richard Croonenberg (pas 18 jaar) voorgedragen als burgerraadslid. Richard is in de besluitvormende raadsvergadering van dinsdag 13 juli benoemd.
Richard Croonenberg is geboren en getogen in Oud-Beijerland. Al zeer vroeg had hij interesse belangstelling voor de politiek: “Ik denk na over hoe de politiek het beter kan doen”, zegt Richard. “Hoe kan de politiek betere resultaten boeken, dichter bij de burger staan en de vrijheid van de burgers garanderen?”

Via het Jongerenparticipatieprogramma In de zomer van 2020 kwam Croonenberg in contact met de VVD Hoeksche Waard. “Ik kon meteen meedoen met een aantal projecten en nu een jaar later mag ik als burgerraadslid de Hoeksche Waard dienen. Ik hoop dat ik het liberale geluid van jongeren goed kan laten horen”. Richard is recent geslaagd voor zijn VWO-diploma aan het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland en start in september aan de TU in Delft aan een studie technische natuurkunde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant