Afbeelding

Workshops bij de Plukhoek

Algemeen 332 keer gelezen

Mookhoek - Voor de thuisblijvers onder ons tijdens deze vakantie, komen er een aantal reuzeleuke workshops aan bij de Plukhoek op Mookhoek. 

Op de woensdagmiddagen kinderworkshops, alle vrijdagavonden ZOMER avond PLUK (https://www.plukhoekmookhoek.nl/flowerworkshops/), maar de meest bijzondere is wel deze: 

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-oogst-je-eigen-bloemzaden/

“Op deze manier hopen we het aantal bloemen en planten dus de biodiversiteit weer wat te vergroten”, zegt Claudia Reijnen-Maaskant van de Plukhoek. “Wil jij ook een bloemen (pluk) tuintje? Of wordt het tijd voor wat meer kleur en fleur? Kom dan naar deze workshop en leer de beginselen van het bloemen kweken. Met veel sfeer krijg je de basisinformatie over bloemen kweken, en oogst je je eigen bloemzaden! Een avond vol ongeëvenaard tuinplezier.

Deze workshop neemt je op een andere manier de bloementuin in. Je leert welke planten een- of tweejarig zijn. En welke planten vast zijn en dus tegen de vorst kunnen.

We starten met de rondleiding en het oogsten van de bloemzaden. Je krijgt envelopjes en stiften mee om de zaden te verzamelen en te voorzien van de juiste naam. Het is handig om je telefoon op te laden zodat je foto’s van de bloem in bloei kunt maken. 

Tegen bijbetaling (€1,- per stuk) mag je ook stekjes uit de grond halen, dan heb je al plantjes om in de tuin te zetten (toch een stapje vóór)’. Bovendien hebben we onze eigen planten te koop voor het luttele bedrag van €2,- .We verklappen je al de geheimen van het zaaien en uitplanten, waardoor ook jouw tuin volgend seizoen vol zal staan met de mooiste bloemen. Daarna is het tijd voor koffie/zelfplukthee en een homemade gebakkie.

Deze workshop heeft een bijzonder karakter omdat je veel kunt leren over de plant achter de bloem. En over combinatie-teelt. Uiteraard mag je al je vragen stellen. Laten we de wereld mooier maken! Van harte welkom. Wij zorgen voor alle materialen.

Woensdag 4 augustus, van 19:00-21:00 uur. De workshop gaat ook bij regen door. Zorg dat je gepaste kleding aan hebt en weet dat de bloemen op de aarde groeien (geen hakjes!).” Deze workshop wordt op 22 september nog eens gegeven. 

Info: www.plukhoekmookhoek.nl (aanmelden nieuwsbrief) of 06-47589979 (alleen app)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant