Sylvia van Dijk is alweer 26 jaar de eigenaresse van de Witte Markt.
Sylvia van Dijk is alweer 26 jaar de eigenaresse van de Witte Markt.
koop lokaal

Witte Markt al bijna veertig jaar een begrip

Algemeen 1.143 keer gelezen

In de nieuwe rubriek Koop Lokaal stelt Het Kompas wekelijks ondernemers en winkeliers uit de Hoeksche Waard aan de lezers voor.

Heinenoord - De Witte Markt aan de Boonsweg in Heinenoord bestaat alweer bijna veertig jaar. De markt, uiteraard vernoemd naar de monumentale, recent gerestaureerde Witte Boerderij die schuin voor het huidige onderkomen van de Witte Markt staat, is al decennia lang een begrip bij liefhebbers van vlooienmarkten. 

En dat geldt zeker niet alleen voor inwoners van de Hoeksche Waard. In 1981 werd in Heinenoord een eerste vlooienmarkt georganiseerd. Het was eigenlijk meteen een succes en in drie jaar tijd groeide deze markt uit naar 50 kramen. 

In 1984 verkocht de initiatiefnemer de Witte Markt aan de heer en mevrouw van Eijk. Destijds vaste bezoekers van de markt en de ouders van de huidige eigenaresse; Sylvia van Dijk. De Witte Markt groeide onder hun leiding uit tot een vlooienmarkt met ruim 100 kramen en daarmee was het in 1985 de tweede van Nederland. In 1995 droegen zij het stokje over aan hun dochter. In de tweede helft van de jaren negentig groeide de markt daarna door tot 500 kramen. 

In 2014 verrees er aan de Boonsweg een nieuwe loods die in 2015 gereed kwam. In deze loods is ook een horeca gedeelte. 

Veel vaste standhouders

Tegenwoordig is er ruimte voor 200 stands in de hal. Sylvia van Dijk vertelt over de huidige Witte Markt: ‘Wij werken met zo’n 25 vaste standhouders. Het aanbod is heel divers van b.v. gereedschap tot koelkasten en van computers tot singles en LP’s. Er worden zowel nieuwe als tweedehands spullen aangeboden en in het horeca deel kunnen mensen iets eten en drinken.’

De Witte Markt:

Boonsweg 28

3274 LH Heinenoord

website: https://dewittemarkt.nl

info@dewittemarkt.nl

tel: 078 – 67 64 752

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant