Ria Rook (rechts) neemt na meer dan veertig jaar afscheid van Graag Gedaan. (foto: Arie Pieters)
Ria Rook (rechts) neemt na meer dan veertig jaar afscheid van Graag Gedaan. (foto: Arie Pieters)

Afscheid Ria Rook van Graag Gedaan

Algemeen 624 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Vorige week nam men in ‘s-Gravendeel bij vrijwilligersorganisatie Graag Gedaan afscheid van Ria Rook. Na meer dan veertig jaar zet Ria een punt achter haar vrijwillige werkzaamheden, mede ingegeven door haar gezondheid.

Als je bijna 42 jaar lid bent van een organisatie gaan de jaren hoe dan ook een keer tellen en dus besloot Ria om een stapje terug te doen. Vier decennia lang was zij overigens één van de drijvende krachten achter Graag Gedaan. De organisatie zag eind jaren zeventig het ‘levenslicht’. 

Al ruim 44 jaar steken de vrijwilligers van Graag Gedaan de helpende hand uit voor hulpbehoevende senioren of gehandicapte mensen. In 1977 begon de lokale hulporganisatie in ‘s-Gravendeel in het buurtcentrum De Biesband met het organiseren van koffie-ochtenden. Inmiddels doet men echter veel meer. Men verzorgt met eigen auto’s ondermeer voor vervoer naar de ziekenhuizen in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Ook het halen van boodschappen voor hulpbehoevende mensen is voor sommige vrijwilligers een terugkerende klus. 

Bij haar afscheid werd Ria verrast met waarde- en cadeaubonnen. Bang voor een ‘zwart gat’ na zo’n lange tijd als actief vrijwilliger is Ria niet: ‘Een deel van het jaar zitten wij op de camping en daarnaast fietsen wij graag en ik ben altijd druk bezig geweest met puzzelen, dus we kunnen de vrije tijd wel invullen’, aldus Ria.

(tekst: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant