Afbeelding
Mirjam de Neeff

SHO al na twee poulewedstrijden puntloos uitgeschakeld

Algemeen 266 keer gelezen

Oud-Beijerland - De tweede wedstrijd in de bekercompetitie speelde SHO tegen DHC. De Delftenaren spelen in de zondag eerste klasse, vandaar de aanvangstijd van 17.00 uur. Na de ruime nederlaag van vorige week had trainer Sander Fakkel de opstelling aangepast om ook de andere jongens in de selectie speeltijd te geven. Jeroen Eijkelenboom (21) maakte zijn debuut als rechtsachter in een officiële wedstrijd van de hoofdmacht.
Al binnen de minuut een grote kans voor Robin Winkels maar hij roste het leer over de ballenvanger naar veld 6. Minder dan een handvol minuten daarna volgde Andrew van Tiggelen het door Winkels gegeven (verkeerde) voorbeeld en ook hij zag het speeltuig verdwijnen naar het veld waarop hij nog in het blauw/wit heeft gespeeld.

Na een minuut of tien de eerste mogelijkheid voor de bezoekers die ook door hen werd verprutst. Op het kwartier werd Kevin Angel door Van Tiggelen op maat bediend maar de keeper werkte de bal tot eerste corner van de wedstrijd. Dat waren al drie doelrijpe kansen waarmee het erop leek dat SHO het echec van een week eerder aardig verwerkt had.
Maar binnen het half uur toch wederom slikken voor de withemden. Quinten van der Kraaij soleerde langs drie man en schoof de bal achter de ook al kansloze Brian de Vaal: 0-1. En nog een tegenvaller voor de rust, Dennis Groosjohan werd op de bon geslingerd wegens obstructie. Omdat hij tegen VELO ook al bekeurd was mag (moet) hij de wedstrijd van komende zaterdag tegen Vitesse Delft vanaf de zijlijn bekijken.

Al snel na de thee dan toch een opsteker, Kevin Angel scoorde beheerst 1-1. Het werd daarmee toch weer een wedstrijd tot aan de 55e minuut. Scheidsrechter Franklin Berg, die verder een goede wedstrijd floot, negeerde het vlagsignaal van SHO-grensrechter Jan Berkenbosch, die terecht vlagde wegens offside vooraf nadat de bal werd aangenomen door de Delftenaar, wat DHC een corner opleverde. De hoekschop werd slecht weggewerkt waarna Jerone Goodett zijn kopbal met een ruime boog over De Vaal in het doel zag vallen: 1-2. Feitelijk was dat al de beslissing in de wedstrijd. In de slotfase liep DHC nog verder uit tot 1-4 door treffers van Jordy Brouwer en nogmaals Jerone Goodett.
De andere poulewedstrijd Vitesse Delft - VELO werd 1-5 en daarmee gaan DHC en VELO door naar de knockoutfase.

In het seizoen 2009/10 werd begonnen met poulewedstrijden voor de beker voor aanvang van de competitie. In de twaalf voorgaande edities strandde SHO nog maar tweemaal, in 2010 en 2018. Acht keer werden de wit/zwarten poulewinnaar en met twee tweede plaatsen ging SHO ook door. Maar nog niet eerder was de Beijerlandse hoofdmacht al na twee poulewedstrijden puntloos uitgeschakeld.

Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Eijkelenboom, Dennis Groosjohan, Aron van Schaik, Dennis Outermans; Ingmar van Bruggen, Robin Winkels, Andrew van Tiggelen, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel Queijo, Tim de Pender
Wissels:
68’ Sander de Heus voor Rowdy Rijsdijk
78’ Ricky Bokhoven voor Jeroen Eijkelenboom
Doelpunten:
26’ 0-1 Quinten van de Kraaij
48’ 1-1 Kevin Angel Queijo
55’ 1-2 Jerone Goodett
78’ 1-3 Jordy Brouwer
80’ 1-4 Jerone Goodett
Kaarten:
Scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam had geel voor Dennis Groosjohan van SHO.

Dinsdag 14 september Hellevoetsluis
Dinsdagavond speelt SHO een oefenwedstrijd tegen Hellevoetsluis (Zat. 2e kl.). Aanvang 20.00 uur.

18-09-2021 SHO - Vitesse Delft
Zaterdag de laatste poulewedstrijd SHO - Vitesse Delft. Vitesse, momenteel uitkomend in de tweede klasse, was in het seizoen 2012-13 voor het laatst bij SHO ingedeeld voor de competitie. SHO was toen net weer eerste klasser na het kampioenschap in de tweede klas. Op 8 september 2012 werd het op de Kikkershoek 2-2 (tweemaal Geert Bakker) en later in Delft won SHO met 0-3 (doelpunten Lorenzo van der Meijde 2x en Robin Ringelenberg). Beide ploegen zijn uitgeschakeld voor de beker dus kan het een soort oefenwedstrijd worden als generale voor de competitiestart.
Aanvang 15.00 uur!

25-09-2021 SHO - Kloetinge
Zaterdag 25 september start de competitie met de wedstrijd Kloetinge - SHO. Omdat bij Kloetinge nog niet alles gereed is na aanleg van kunstgras op het hoofdveld is besloten om de wedstrijd te spelen op de Kikkershoek in Oud-Beijerland. Aanvang 15.00 uur!