Richard en Christian Quist, rechts Henk van Toor. (foto:  Corinna van 't Hof)
Richard en Christian Quist, rechts Henk van Toor. (foto: Corinna van 't Hof)

Erasmusspeld voor twee Oud-Beijerlanders

Algemeen 711 keer gelezen

Regio - Twee Oud-Beijerlanders kregen zaterdag de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam. Stichting ‘Vesting Hoek van Holland’, meer bekend als het Atlantikwall-Museum, vierde zaterdag 11 september haar 25-jarig bestaan.

Voor de vrijwilligers was een leuk en interessant programma opgezet inclusief een boottocht en bezoek aan de Maeslantkering. Daarna volgde de receptie in MijnTorpedoloods. Onder de aanwezigen bevonden zich o.a. het hoofd Cultuur van de Provincie Zuid-Holland en de directeur Stadsarchief van Gemeente Rotterdam. Als klap op de vuurpijl stapte burgemeester Aboutaleb met zijn gevolg binnen. Tijdens zijn dankwoord aan de vele vrijwilligers werden drie van hen naar voren geroepen.

Henk van Toor uit Maassluis en de gebroeders Christian en Richard Quist uit Oud-Beijerland werden tot hun grote verrassing onderscheiden met de Erasmusspeld van Gemeente Rotterdam. Deze speld wordt niet zomaar uitgereikt maar is o.a. afhankelijk van minstens 10 jaar vrijwillige inzet en een minimum aantal te maken uren per week/maand. Daaraan wordt door deze vrijwilligers ruimschoots voldaan. Na de receptie werden alle vrijwilligers uitgenodigd plaats te nemen aan het diner. Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagde dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant