De zwemmers vertrekken weer van Tiengemeten. (in de verte de Kaai). Foto: Hans van Brakel
De zwemmers vertrekken weer van Tiengemeten. (in de verte de Kaai). Foto: Hans van Brakel

Kaaizwemmers zwemmen 4000 euro bij elkaar voor KWF

Algemeen 1.119 keer gelezen

Zuid-Beijerland - Geplons, gelach en op de achtergrond het ruisen van de toch wel stevige wind. Uitgezwaaid door familie en vrienden en geflankeerd door twee boten en een sup, doken vijftien zwemmers op zaterdagmorgen 11 september vanaf de Kaai (Zuid-Beijerland) het Haringvliet in voor een retourtje Tiengemeten. Met hun strijd tegen de elementen (water, wind en stroming) brachten de Kaaizwemmers maar liefst € 4000 sponsorgeld op voor KWF Kankerbestrijding.

Het idee om zwemmend de oversteek naar Tiengemeten te maken, ontstond in het voorjaar tijdens de bootcamp-trainingen onder leiding van Pauli van Gaalen-van Brakel (FysioFitt). Na afloop van de bootcamp werd op mooie dagen vaak nog een frisse duik in het Haringvliet genomen. Even een paar slagen maken werd algauw langere afstanden zwemmen, en van lieverlee vormde zich een groeiende groep fanatieke zwemmers, die meerdere malen per week serieus trainde. 

Het idee van de overtocht kreeg steeds vastere vorm en er werd een datum geprikt: de laatste dag van de landelijke collecteweek van KWF. En wat is er mooier dan om daar ook meteen een sponsoractie aan te koppelen? Eenmaal gepland, sloten zich nog meer zwemmers aan die de oversteek wilden maken.

De vijftien Kaaizwemmers volbrachten de over- en terugtocht glansrijk, en genoten bij terugkeer op de Kaai dankbaar van de dampende pan erwtensoep die daar op hen wachtte. Er gaan al stemmen op voor een jaarlijks evenement, dus houd ze in de gaten: wie weet welke spannende zwemuitdaging er volgend jaar op stapel zal staan…

(tekst: Mieke van Dijk)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant