Afbeelding
KoopLokaal

Geen omkijken meer naar wassen en strijken

Algemeen 2.010 keer gelezen

Oud-Beijerland - “Met mijn was- en strijkservice probeer ik de omstandigheden van mensen te verlichten, die om wat voor reden dan ook niet aan hun was of strijk toekomen.” Dat vertelt Corine van Dorp, eigenaresse van Was en- Strijkservice in Oud-Beijerland.

Corine was vijftien werkzaam als taxichauffeur, maar kwam door de komst van twee kleintjes noodgedwongen thuis te zitten. “Ik ben de persoon er niet naar, die dan om een uitkering ga vragen, dus ging ik op zoek naar werk dat ik vanuit huis kon doen.” Al gauw kwam Corine uit bij het strijken en wassen van andermans kleding, linnen of beddengoed. “Ik hing een briefje op bij de Spar in Heinenoord en binnen een week had ik mijn eerste klant.”

Corine begon in 2014 en ondertussen is de onderneming van Corine aardig gegroeid. Ze werkt nog steeds vanuit huis, zodat ze ook bij haar kinderen kan zijn, maar heeft nu wel twee grote wasmachines in huis. “Een wasmachine die tien kilo kan hebben en een grote die wel zeventien kilo kan hebben.”

Om verschillende redenen brengen klanten hun was en strijk bij Corine. Allereerst kan het zijn dat mensen niet meer zelf de was kunnen doen, omdat ze daarvoor te oud zijn. “Sommigen hebben simpelweg geen tijd, of komen in de vakantietijd, als ze met een stapel vakantiewas zitten.” Ook bij het wisselen van het vierseizoenendekbed is het mogelijk om dit te laten wassen en strijken door Corine. Het meeste wat ze strijkt, zijn overhemden, maar: “Als je het wilt strijken, kan het gestreken worden.”

Ook zakelijke klanten kunnen terecht bij Corine. Een aantal jaar terugkreeg Corine de aanvraag van een voetbalclub, of zij de voetbalkleding wilde wassen. Hiermee stemde zij in en sindsdien richt zij zich ook meer op het zakelijke segment. Denk hierbij aan kappershanddoeken, Bed & Breakfasts die hun spullen laten wassen, of restaurants. “Het wassen van werkoveralls of bedrijfskleding behoort ook tot de mogelijkheden.” Ook heeft Corine soms politie- of brandweeruniformen in de was zitten, die ze vervolgens ook strijkt. “Dat vinden de kinderen wel spannend.”

Waarom blijven klanten terugkomen naar Corine? “Ik probeer het gezellig te houden tussen mij en de klant, het is een ons-kent-ons sfeertje.” Daarbij probeert Corine gastvrij te zijn en staat haar deur altijd open. “Ook als mensen gewoon een praatje willen maken, is dat bij mij mogelijk, het gaat mij vooral om een open en makkelijke omgang met de klant.”

Eerst was Corine actief in Heinenoord, maar sinds Januari is zij verhuisd naar Oud-Beijerland. “Vanuit de hele Hoeksche Waard zijn klanten bij mij welkom en ik lever de was en strijk ook af bij de klant.” Corine vertelt dat ze zelfs klanten heeft uit Middelharnis die bij haar de was komen brengen. “Veel is mogelijk bij mij, het gaat erom dat ik een stukje gemak lever aan de mensen.”

Omdat Corine aan huis werkt, is ze eigenlijk altijd beschikbaar. “Je zou kunnen zeggen dat ik 24/7 bereikbaar ben en in staat ben om je was en strijk te verzorgen.” Corine vertelt dat pas iemand voor zijn werk de was wilde komen brengen om kwart voor zes. “Dat is bij mij geen probleem.” Ook als de klant wenst om de was ’s-avonds te brengen kan dit. Als de was of strijk haast heeft kan het al binnen één dag klaarliggen en anders ligt het binnen twee dagen klaar. “Ik doe de was en strijk op een professionele manier, al ben ik natuurlijk ook niet foutloos.”

Gevraagd naar het belang van een gestreken overhemd of shirt, geeft Corine aan dat het een stuk verzorgder er uit ziet. “Je kunt dan echt met een mooi gestreken overhemd of shirt op school, werk of op een sollicitatiegesprek verschijnen. Het is een kleine moeite, maar een shirt zonder kreukels ziet er toch een stuk verzorgder uit.”

Corine wil met haar was- en strijkservice een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. “Ik ben goed betaalbaar, sommigen noemen mij te goedkoop. Ik vind dat het ook mogelijk moet zijn voor Jan Modaal om zijn was en strijk te komen brengen.”

Dus stel dat je veel thuiswerkt of meer tijd wil besteden aan je hobby’s, dan kun je de was-en strijk komen brengen bij Corine in Oud-Beijerland. Ook wanneer je wat meer tijd met je kinderen wilt doorbrengen. Of gewoon als je er niet van houdt of het lichamelijk te zwaar wordt. Je krijgt een goede en gemoedelijke service, waarbij de was gehaald en gebracht wordt. Niet alleen kleding, maar ook linnen of beddengoed kan gewassen en gestreken worden. 

Was- & Strijkservice Oud-Beijerland

Jan van Galenstraat 25
3262 XH Oud-Beijerland

Corine van Dorp

Tel. 06 – 52898312

info@strijkserviceoudbeijerland.nl

www.strijkserviceoudbeijerland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant