Afbeelding

Lekker buiten spelen én leren op ‘t Kraaienest

Algemeen 366 keer gelezen

Piershil - Elke maandagmiddag gaan de kinderen van groep 3-4-5 van IKC ‘t Kraaienest na het buitenspelen niet direct naar binnen, maar blijven ze op het schoolplein voor de volgende lessen. Zo ook maandag 13 september. Aan de gezichten te zien, kunnen de kinderen niet wachten om te gaan beginnen! Hier en daar hebben een aantal kinderen al staan gluren en overleggen wat voor leuks ze vandaag weer gaan doen!

Iedere week op maandagmiddag gaat juf Neeke met groep 3-4-5 buiten aan de slag om de lesdoelen van rekenen, spelling en lezen om te zetten in afwisselende activiteiten: bewegend leren. Door gebruik te maken van verschillende, actieve werkvormen zijn de kinderen extra betrokken bij de activiteiten. 

“De kinderen vertellen vaak thuis dat ze ‘s middags alleen maar spelletjes hebben gedaan, ze vergeten alleen daarbij dat ze ook nog heel veel hebben geleerd”, lacht juf Neeke. “Vandaag hebben we buiten twee dictees gemaakt, een woordenestafette gedaan, geoefend met de getallenrij en geteld met sprongen van 2, 5 en 10. Het buiten lesgeven is ontzettend effectief, leerzaam en vooral erg leuk. Het is echt genieten om de kinderen zo bezig te zien!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant