(foto: Simone Verleer)
(foto: Simone Verleer)
KoopLokaal

FysioFitt wil iedereen in beweging krijgen

Algemeen 1.576 keer gelezen

Zuid-Beijerland - Heel Zuid-Beijerland in beweging krijgen. Dat is het eerste dat fysiotherapeut Martijn Bakker ons vertelt als we vragen wat zijn doel is met FysioFitt. Vijf jaar geleden heeft hij de bestaande praktijk overgenomen en nu heeft hij een mooi, groot team dat staat voor zorg en kwaliteit.

Martijn komt in 2011 in loondienst bij de toenmalige eigenaren van FysioFitt in Zuid-Beijerland, de familie Kappetein. “In 2015 kwam vanuit hen de vraag: zou je de praktijk niet over willen nemen? Ik zag het gelijk zitten.“

Drukker en drukker

We begonnen met twee personeelsleden en ikzelf. Het werd drukker en drukker en richting januari 2017 werd er nog een keer een belangrijke vraag gesteld. De makelaar van de buren gaf aan dat het naastgelegen pand vrij zou komen. Of er interesse was om het pand ernaast erbij te betrekken. Ondertussen was FysioFitt uit zijn jasje gegroeid. “Om je een voorbeeld te geven: we hebben in die tijd een kleedkamer omgebouwd tot behandelruimte. Dus je begrijpt: ook die vraag kwam precies op het juiste moment.” In november 2017 was het een feit: de twee gebouwen waren met elkaar verbonden.

Op dit moment zijn er geen kleedkamers meer die dienst doen als oefenruimte. Met 5 behandelkamers en een 150 m2 is er nu genoeg. De grote oefenzaal is zelfs de grootste van de Hoeksche Waard. Dit klinkt mooi maar het heeft ook concrete voordelen voor de patiënten van FysioFitt. “We hebben door deze uitbreiding diverse disciplines in huis kunnen halen.”

Unieke specialisaties

Er zijn specialisaties in huis die niet iedereen in de Hoeksche Waard heeft. Denk hierbij aan kaakfysiotherapie, waarbij klachten worden behandeld zoals pijn in het mondgebied zoals kaakklemmen of tandenknarsen. “Hiervoor werken we goed samen met alle tandartsen uit de Hoeksche Waard.” Ook is er bij FysioFitt de specialisatie hand- en pols therapie in huis. Denk hierbij aan klachten zoals pijn, tintelingen of weinig kracht. Of revalidatie na een operatie aan de vingers, hand of pols. Ook maken wij handbraces op maat.

Waar al die ruimte ook goed van pas komt is bij het revalideren. Daarvoor is veel ruimte nodig. FysioFitt is, zeker voor ouderen, een geschikte praktijk: er is veel ervaring met revalidatie voor ouderen na bijvoorbeeld een operatie.

Kinderfysiotherapie

Naast de grote groep ouderen die bij FysioFitt over de drempel stappen zijn ook kinderen welkom , zij worden begeleid door een specialist. Zij komen terecht bij kinderfysiotherapeut. Zij behandelt kinderen met motorische problemen. Ook worden kinderen soms doorverwezen door een huisarts, jeugdarts, het consultatiebureau of een revalidatiearts. Maar een verwijzing is hierbij geen vereiste. Ook bij schrijfproblemen kunnen wij ondersteuning bieden.

Fysiotherapie aan huis

In coronatijd was fysiotherapie aan huis een uitkomst, vertelt Martijn. Maar dit is zeker geen tijdelijke oplossing geweest. Behoefte voor fysiotherapie aan huis groeit doordat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Als patiënten slecht ter been zijn kan de fysiotherapeut, bij u thuis, kijken wat de mogelijkheden zijn om uw klachten aan te pakken. Kan u dus niet naar de praktijk in Zuid-Beijerland komen? Laat u dan niet tegenhouden en neem alsnog contact op.

Plannen smeden voor Senior Fit

Martijn en zijn team zijn ervan overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze werken om die reden aan een prachtig project: Senior Fit. Het doel hiervan is om naast lichamelijk, ook mentaal en sociaal fit te blijven. “Dit project hadden we net voor corona opgezet. Dat viel toen uiteraard een beetje in duigen. Maar we hebben dit project zeker niet uit het oog verloren. Deze herfst en winter gaan we gewoon verder met plannen smeden.

Dit ligt er al op tafel: het eerste half uur gaan we besteden aan oefeningen. Denk hierbij aan conditie en kracht op passend niveau. Daarna wordt er een potje voetbal of tennis gespeeld. Uiteraard werken we niet naar de Olympische Spelen toe, maar doen we dit op een rustig tempo. Daarna verzorgen we een lunch. Hierbij komt het mentale aspect naar voren. Mensen kunnen met elkaar kennismaken en sociale contacten opdoen en onderhouden. In de lente van 2022 zullen we met Senior Fit van start gaan.

Het team bestaat uit zeven therapeuten, een dame achter de receptie die de gasten verwelkomt en een personal trainer die bootcamp en pilateslessen geeft. Negen dus. Tenminste… dat is nu, want in oktober wordt er nog een therapeut aan het team toegevoegd”.

Fysio Fitt

Gravin Sabinastraat 34 i
3284 AP Zuid-Beijerland

Tel. 0186 – 662531

Martijn Bakker 06-27199255

martijn.bakker@fysiofitt.nl

www.fysiofitt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant