Er is een flinke toename van bouwverkeer en activiteiten met de uitbreidingsplannen voor Numansdorp. (Archieffoto)
Er is een flinke toename van bouwverkeer en activiteiten met de uitbreidingsplannen voor Numansdorp. (Archieffoto)

VVD Hoeksche Waard wil verkeersplan voor Numansdorp

Algemeen 428 keer gelezen

Numansdorp - VVD Hoeksche Waard wil dat er zo snel mogelijk een strategisch onderzoek komt om een oplossing te vinden voor de verkeersproblemen in Numansdorp. Daarom heeft de VVD in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 21 september een motie ingediend. Aanleiding voor het indienen van de motie is de veelvuldige contacten met inwoners en ondernemers in Numansdorp over de ervaren verkeersoverlast. Met name de situatie aan de Rijksstraatweg en Burgemeester de Zeeuwstraat is al jarenlang onderwerp van gesprek. Omwonenden ervaren geluidsoverlast, onveilige situaties en trillingen door het zware verkeer. Ook is de hoeveelheid verkeer met de uitbreiding van Numansdorp-Zuid aanzienlijk toegenomen.

Fractievoorzitter Arnold de Man: “Onze fractie heeft regelmatig contact met inwoners en bedrijven over de overlast. Omdat wij vinden dat de uitbreiding in Numansdorp-Zuid heel belangrijk is om aan de woningvraag te voldoen, moeten we zo snel mogelijk aan de slag om een goede en permanente oplossing te vinden om het verkeer in Numansdorp te verminderen. Een tijdelijke of gedeeltelijke oplossing is niet genoeg, er is veel meer nodig. Want de gemeente heeft ambitieuze plannen in Numansdorp, zoals het nieuwe zwembad, ontwikkeling van de Molenpolder, woningbouw in de dorpskern en Numansdorp als recreatielocatie op de kaart zetten. Dan moet je er ook voor zorgen dat het verkeerstechnisch tiptop in orde is.”

De Man vervolgt: “De wethouder heeft aangegeven een strategisch verkeersplan over te willen laten aan een volgend college. Dat ondersteunen wij van harte. Maar laten we niet wachten met onderzoeken wat nodig is. De experts en het nieuwe college kunnen dan volgend jaar meteen met de resultaten van het onderzoek aan de slag. Wij willen geen tijd verliezen. Numansdorpers hebben recht op een veilige en gezonde leefomgeving. We hopen op steun, zodat onze motie ten uitvoer wordt gebracht”.

In de motie vraagt de VVD het college om zo snel mogelijk opdracht te geven tot het ontwikkelen van een strategisch verkeersplan, waarbij alle toekomstplannen in Numansdorp worden betrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant