Leenheerenpolder
Leenheerenpolder Foto:

Actiegroep: “Stop plannen Leenheerenpolder”

Algemeen 514 keer gelezen

Goudswaard - Op maandag 20 september vond de tweede digitale bewonersavond over de ontsluiting van het Zuidwesten van de Hoeksche Waard plaats. Dit betreft met name Goudswaard en haar buitengebied. De plannenmakers willen hier een nieuwe weg aanleggen. Op dit voorstel kwam veel negatieve kritiek van de toehoorders. Zij leggen de klemtoon juist andersom, namelijk: Niet meer wegen, maar minder verkeer!

Maar er dreigt juist méér verkeer te komen. Tenminste als de plannen voor de exploitatie van de Leenheerenpolder doorgaan. Dit plan heeft grote gevolgen voor het wonen in en rond Goudswaard. Onder andere zullen er 100 huizen bij het dorp Goudswaard, worden gebouwd, wat zal zorgen voor minstens 900 autobewegingen per etmaal extra. 

Bovendien zal de toename van het aantal bewoners en recreanten, voor altijd het karakter en de stilte van dit gebied aantasten. Daarom heeft een groep bezorgde bewoners het initiatief genomen tot een handtekeningenactie. Daarmee kan duidelijk worden gemaakt hoe groot het draagvlak voor deze plannen in Goudswaard is. 

In de week van 27 september zullen de inwoners van Goudswaard en omgeving een flyer in hun brievenbus aantreffen. Daarna komen collectanten in de week van 4 oktober langs met een intekenlijst om handtekeningen te verzamelen tégen de plannen voor de Leenheerenpolder. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant