HW runners
HW runners

HW Runners loopt voor 25e keer de Roparun

Algemeen 705 keer gelezen

Hoeksche Waard - Dit jaar wordt voor de 30e maal de Roparun gelopen en dit is ook de jubileumeditie voor de HW Runners die dan voor de 25e maal deze bijzondere estafetteloop doen.

De Roparun organisatie heeft aangekondigd dat Roparun 2021 eenmalig plaats vindt in aangepaste vorm in het weekend van 2 en 3 oktober. De start én finish zijn op het Pinkpopterrein in Landgraaf en de gehele Roparun blijft in Zuid Nederland.

Dit jaar die 186 teams mee en worden 91 doelen hierbij gesteund.

“Dit betekent dan ook dat de route is ingekort van ruim 500 kilometer naar ruim 300 kilometer. Voor het aanduiden van de route worden twee termen gebruikt. Voor route zuid gaan we eerst naar beneden om vervolgens naar boven te gaan en de ronde met de klok mee af te werken. Bij route noord gaan we omhoog en toen we de ronde in tegengestelde richting, oftewel tegen de klok in”, aldus Jan Vermeulen, die sinds 2018 voorzitter is.

In 2020 ging de Roparun niet door, maar brachten de teams desondanks een bedrag bijeen van ruim twee miljoen euro. Met het binnenkomende geld steunt Roparun projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. 

“Voor ons was het niet anders en dit jaar is de opbrengst van ruim 77.000 euro door verschillende acties bijeengebracht. Het doneren aan ons team kan via de website van de Roparun”, vertelt teamcaptain Conny Latooij.

Jan vervolgt: “HW Runners is de eerste stichting in de Hoeksche Waard die meedeed met de Roparun. Toen nog van Rotterdam naar Parijs. Inmiddels zijn er binnen de Hoeksche Waard al ruim 17 organisaties die dit doen. Onze runners bestaan uit 25 personen en voor de ondersteuning hebben we tientallen vrijwilligers.”

“Zo verzorgen wij het verblijf en het transport. Dit jaar staan we bij een boer op zijn terrein en slapen we in tenten”, vult Conny aan. “We zijn als HW Runners al heel lang samen en de lopers zijn goed op elkaar ingespeeld en de ondersteuning weet wat ze moeten doen. Zonder sponsors is het dan ook niet mogelijk en we zijn hun daar zeer erkentelijk om. 

Met dit jubileumjaar merken we ook dat sommige leden dit aangrijpen om als loper of vrijwilliger te stoppen. Op zich begrijpelijk want de jaren gaan op een gegeven moment ook tellen. Daarom is nieuwe aanwas van onze stichting hard nodig. We zoeken nog zeker 3 nieuwe lopers en liefst ook mensen die actief meedoen aan de acties. Immers geld ophalen voor het goede doel is hard werken, maar meer dan waard en zie het weekend van de Roparun dan als kers op de taart”, besluiten Jan en Conny.

Info: http://www.hwrunners.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant