Afbeelding

Laatste minuut breekt Heinenoord op: 2-1 verlies

Algemeen 189 keer gelezen

Heinenoord - De eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2021 / 2022 tegen BVCB is voor de Noord geheel anders verlopen dan verwacht. De thuisploeg kwam weliswaar agressief uit de startblokken en daar had de Heinenoordse verdediging aanvankelijk best wel moeite mee.
Al in de 3e minuut had Yousif de Kock een enorme uithaal in gedachten, maar die werd door aanvoerder Toine v.d. Berg uitstekend geblokt.
Een vrije trap van Nick Walbeek was een prooi voor doelman Marvin van Tienen.
Het was echter uitstel van executie, want in de 8e minuut was het wel raak.
Toen ging Joshua Vermeer op links vrij gemakkelijk langs Garrick Naarden en zijn voorzet op maat werd door de geheel vrij staande Ricoberto Luijando ingekopt. 1 – 0.
Een volgende poging werd ondernomen door Mitchel Feijen, die vanaf de middellijn langs een aantal spelers slalomde of ze er niet stonden om vervolgens op sluitpost Marvin van Tienen te stuiten, die nog net zijn linkerhand tegen de bal kon krijgen en vervolgens in de rebound werd binnen geschoten , echter door buitenspel werd afgekeurd.
Het duurde tot de 29e minuut toen eindelijk Alexander Deetman het eerste schot op doel afvuurde en geen probleem opleverde voor Wesley v.d. Molen.
Ook Toine v.d. Berg probeerde het daarna van afstand, maar zonder succes. In de 39e minuut kwam dan toch de gelijkmaker.
Uit een afgeslagen corner haalde Arto Dielhof uit en daar had de sluitpost van de Blauw Witten geen antwoord op en dat betekende 1 – 1.
Op slag van rust kreeg Iyas Oulad Ali een enorme kans op voorsprong te komen, maar hij schoot ver over.

Het tweede bedrijf begon met Anthal v.f. Berg voor Garrick Naarden. Een pass van Larbi El Harouchi op Marco Kruithof zag er gevaarlijk uit en werd door een juiste ingreep van Leon v.d. Berg gekeerd. In de 60e minuut was het wederom Marco Kruithof, die doorgebroken was, door een overtreding werd gestopt wat uiteindelijk geen penalty maar een corner opleverde.
Op een vrije trap van Davy Kaptein werd helaas door niemand gereageerd of begrepen.
Toe Yousif de Kock in de 65e minuut er vandoor ging werd dit op tijd gezien door Anthal v.d. Berg en zijn ingreep voorkwam erger ten kost van een hoekschop.
In de 70e minuut werd Marco Kruithof vervangen door Joe Nyero en even later Larbi El Harouchi voor Joran Maliepaard.
In de 83e minuut kreeg Ilyas Oulad Ali in de buurt van de cornervlag een vrije trap te nemen, die door Davy Kaptein snoeihard werd ingeschoten en helaas op de paal belandde.
Nadat ook Jelle v.d.Starre in de slotfase werd gewisseld voor Dejan de Feiter zat het er dik in dat een gelijkspel het hoogst haalbare was.
Over de gehele wedstrijd gezien zou dat ook de juiste uitslag zijn geweest.
Ruim in blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een corner te nemen. Toen deze werd afgeslagen klonk het eindsignaal van scheidsrechter Ron Wolf uit Berkel.

Althans, dat dacht iedereen, maar tot ieders verbazing deponeerde hij de bal op de penaltystip, omdat aanvoerder Toine v.d. Berg geduwd zou hebben. Vriend en vijand gegrepen niets van deze beslissing. De ingevallen Jeremy Stork verzilverde het cadeautje en bracht de eindstand op 2 – 1.

Uiteraard een grote teleurstelling om op deze manier met lege handen naar huis te gaan.

Zaterdag 2 oktober volgt de wedstrijd in en tegen Kloetinge. Aanvang: 15.00 uur.