Afbeelding

v.v. ‘s-Gravendeel wint in en van Rhoon: 1-2

Algemeen 180 keer gelezen

‘s-Gravendeel - De voetballers van ’s-Gravendeel zijn de competitie goed begonnen door de winstpunten mee te nemen uit Rhoon. Aanvankelijk golfde het spel wat heen en weer, maar gaandeweg kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd. Dat mondde uit in wat kansen. Rond minuut twaalf was het Ryan Aarnoudse die alleen kon afstormen op Rhoondoelman Bas Oster. Hij trof geen doel en de terugspringende bal werd door Zoey Hoogwerf niet goed met het hoofd geraakt.

Enkele tellen later probeerde Youri Ton het vanaf rand zestien. Zijn schot verdween naast het Rhoondoel. Ook Dejan Bislimi kreeg kansjes om ’s-Gravendeel op voorsprong te zetten, hetgeen net niet lukte.

Het eerste wapenfeit aan de kant van Rhoon was na vierentwintig minuten via Ricardo Merrelaar, maar die mikte na een knappe aanname net naast. Rhoon kon niet echt aanvallend een stempel drukken, mede door het solide verdedigen van de laatste linie van ’s-Gravendeel.

Zelf ging ’s-Gravendeel op jacht naar een doelpunt voor de rust. Na knap aangeven van Youri Ton, lukte het Ryan Aarnoudse nog niet om de score te openen. Voor de rust een riante mogelijkheid voor Rhoon, maar het uitgestrekte been van Reinier Toes voorkwam een Rhoon doelpunt.

Deel twee gaf nagenoeg het zelfde beeld, namelijk veelvuldig balbezit voor ’s-Gravendeel. Het kreeg na zes minuten spelen in deel twee loon naar werken. Want goed druk zetten door Maurits Kuiper, deed Brian Heijman in balbezit komen. Die zag Ryan Aarnoudse op snelheid vertrekken die bekwaam ’s-Gravendeel op de 0-1 voorsprong zette.

’s-Gravendeel verdiende meer. Helaas lukte het Zoey Hoogwerf niet om de marge te verhogen. En daar waar men zat te wachten op een tweede en eventueel een derde doelpunt voor ’s-Gravendeel, kwam Rhoon in de zesenzeventigste minuut op gelijke hoogte door Lucien Versendaal. Tegenvaller voor ’s-Gravendeel, maar de Seuters rechtten de rug en gingen voor de volle winst. Eerst werd een kopbal van Youri Ton van de lijn gehaald. En niet veel later trok de mee opgekomen Leon de Jong richting zestienmetergebied. Hij haalde uit, maar zag zijn poging naast het doel verdwijnen.

Met nog twee minuten op de klok kwam ’s-Gravendeel op 1-2. Een beauty. Vanaf de rechterflank trok Ryan Aarnoudse wat naar binnen en haalde uit met links. De bal verdween prachtig hoog in de verre hoek en gaf doelman Oster het nakijken.

De spanning bleef er echter iets langer in. Want arbiter Sahan liet nog wat extra minuten doorspelen. Deel één werd door hem al na veertig minuten afgesloten. Deel twee na ruim vijftig minuten, al met al dus toch iets meer dan negentig minuten zuivere speeltijd gevoetbald.

Een knappe overwinning dus voor ’s-Gravendeel bij ‘het altijd lastige’ Rhoon.

Zaterdag 2/10 de thuiswedstrijd tegen BZC/Zuiderpark. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.