Een authentieke tapasbar in een Spaanse sfeer
Algemeen 1.525 keer gelezenTapasbar El Toro aan de Havendam te Oud-Beijerland ademt de Spaanse sfeer die je in een echte tapasbar verwacht. Met een jong en gedreven team gaat de tapasbar tot het uiterste voor de gast om die een leuke avond te laten ervaren met een authentieke Spaanse beleving in een ongedwongen sfeer. Trots kondigt tapasbar El Toro aan dat zij vanaf maandag 4 oktober zes dagen per week open zal zijn.
Het idee voor tapasbar El Toro ontstond geleidelijk. Aanvankelijk had eigenaar Emar den Braber het restaurant in zijn geheel ingericht voor Restaurant Smook. “Gasten wilden toch liever beneden zitten omdat zij dan beleving hadden van de open keuken en houtskoolgrill.”
Toen in 2019 de huidige chef-kok Jelte Zwart bij restaurant Smook kwam werken, ontstond het idee om de bovenverdieping om te bouwen tot een tapasbar. Met noodgedwongen veel tijd over door de lockdown werd deze periode benut door zelf met het personeel de verbouwing te realiseren.
Jelte heeft jarenlange ervaring met het bereiden van tapas en eigenlijk ontbrak er een authentieke Spaanse tapasbar in Oud-Beijerland en de Hoeksche Waard.
Op 1 juni 2020 na de lockdown was de opening van tapasbar El Toro. Eigenaar Emar vertelt: “Dat was eigenlijk gelijk een ongelooflijk succes, we hebben hele drukke maanden gehad in de zomer tot aan de tweede lockdown.”
Na nog geen half jaar open te zijn geweest, moest het bedrijf overschakelen naar het bezorgen en afhalen van tapas. Acht maanden lang heeft het bedrijf toen tapas bezorgd in Oud-Beijerland en omstreken. Walter Prooij, bedrijfsleider van El Toro, vertelt: “In de tijd dat alleen bestellingen mogelijk waren kregen wij gelukkig veel positieve reacties hierop. Wij zien nu dan ook veel mensen voor het eerst in de zaak die al de Spaanse beleving thuis gehad hebben door ons.”
De drie heren geven aan dat gasten bij hun goed gemaakte en zelf bereide tapas krijgen. Walter Prooij vertelt: “Alles wordt dan ook zelf en vers bereid. Denk hierbij aan chorizokroketjes rollen, albondigas-balletjes maken, calamari paneren en de pincho’s marineren en rijgen.”
De Spaanse sfeer valt gelijk bij binnenkomst op. Het decor is versierd met Spaanse posters en vlaggen. Ook de bekende gedroogde hammen uit Spanje zijn er te vinden. Daarbij is er een open keuken, waarin de vers Spaanse tapasgerechten bereid worden.
Het menu bestaat onder meer uit de patatas bravas en andere klassieke tapasgerechten als pata negra en pincho’s en heerlijke vis tapas zoals calamaris, boquerones en gamba’s pil pil. De gerechten worden bereid door Jelte en zijn team, die geruime ervaring hebben met het bereiden van Spaanse tapas.
Voor elk budget kan iedereen lekker eten bij El Toro. Zo kun je ervoor kiezen om aan de bar een tapa met een sangria te nuttigen of uitgebreid een avond te tafelen. “Iedereen is welkom”, zo geeft het team van El Toro aan.
In onderscheid van “all you can eat” tapasbars, wil El Toro echt gaan voor een Spaanse tapasbeleving, waarbij de kwaliteit en de authenticiteit van de gerechten voorop staat.
Bij El Toro is een zogenaamde “tapassteeg”, waar echt het “buitenlandgevoel” is te ervaren. Er zijn onder meer heaters te vinden, waardoor het een verwarmde steeg is met mooie decoratie met Spaanse beplanting. Er zijn op verschillende data livemuziek, waarbij Lucio Garcia zingt, die Spaanse klassiekers ten gehore brengt.
Bij El Toro vindt men het belangrijk dat er zoveel mogelijk lokaal wordt ingekocht. Dit blijkt dan ook uit de producten die zij aanbieden. Zo komen de Spaanse wijnen van Vino D’Amigo uit Oud-Beijerland, de verse kazen van Jaap & Ellen uit Oud-Beijerland en het vlees komt van Slagerij de Jong uit Strijen. Verder is het restaurant afgewerkt met staalwerk van Allemaal Staal uit Oud-Beijerland.
Het team van El Toro vertelt dat zij vanwege het coronavirus maandag en dinsdag gesloten moesten zijn, maar dat zij nu met trots vanaf 4 oktober hun deuren op maandag weer zullen openen. Dat betekent dat ook vanaf dan op maandag gasten kunnen genieten van zowel een goed stuk vlees, dat bereid is op de houtskoolgrill bij Smook of van authentieke Spaanse tapasgerechten bij El Toro.
Dus kom je om gewoon gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje, of wil je uitgebreid dineren en proeven van de lekkerste Tapasgerechten, dan ben je bij tapasbar El Toro op de juiste plek. Je kunt zowel telefonisch als online reserveren en vanaf maandag 4 oktober is de tapasbar zes dagen in de week geopend.
Smook Grill
Havendam 12
3262 AE Oud-Beijerland
Tel. 0186 - 684 928