Afbeelding
KoopLokaal

ICT-dienstverlening van A tot Z

Algemeen 892 keer gelezen

Esrocom en Sunteam zijn gezamenlijk dé dienstverlener op het gebied van ICT in de Hoeksche Waard en omstreken. Eigenaren Mark Stoopman van Esrocom en Elmer Sundermeijer van Sunteam vertellen: “Wij leveren de beste dienstverlening en de snelste service in de Hoeksche Waard.”

Met een breed portofolio en een klein en gezellig team proberen zowel Esrocom als Sunteam de klant te voorzien van advies en service op maat. Esrocom levert aan bedrijven onder meer diensten zoals internetverbindingen en cyberbeveiliging en Sunteam voorziet zowel de zakelijke als de particuliere klant van advies en systemen.

Zowel Elmer als Mark hebben van jongs af aan een passie voor techniek en ICT. Mark was al op jonge leeftijd bezig met programmeren. In 1993 is Mark voor zichzelf begonnen met een computershop in Rotterdam en hij is inmiddels zestien jaar directeur/eigenaar van Esrocom. Elmer is opgegroeid tussen de computerapparatuur, omdat zijn vader en oom in 1994 Sunteam opgericht hebben. Beiden hebben daarom veel kennis en ervaring opgebouwd met ICT.

De klantenkring van Esrocom en Sunteam bevindt zich in principe in de Hoeksche Waard. Mark: “Dat is ook onze kracht, daardoor kunnen wij goed en snel lokaal opereren en wij weten wat hier speelt.”

Via social media kwamen Mark en Elmer elkaar tegen. Tijdens het eerste gesprek was er direct een onderlinge klik en besloten ze gezamenlijk op te trekken. Dit betekent dat zij onder meer kennis delen of bijvoorbeeld voor een second opinion bij elkaar te rade gaan. Ook kunnen ze elkaar voorzien van het best passende aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld voor het hosten van een website terecht bij Sunteam en voor een internetprovider bij Esrocom.

Zowel Mark als Elmer geven het belang van de samenwerking aan. “Wij brengen elkaar naar een hoger level, we zijn complementair aan elkaar.” Samen delen zij dezelfde mindset, waarbij klanten op nummer één staan. Elkaar beconcurreren is al lang niet meer van deze tijd, geven Mark en Elmer aan. “Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.”

Onder het meer op het gebied van glasvezel hebben Esrocom en Sunteam elkaar gevonden. Sunteam is een officiële wederverkoper van TriNed, een glasvezelprovider voor particulieren. Voor de zakelijke aansluitingen adviseert Sunteam het portfolio van Esrocom glasvezel. 

Esrocom is naast zakelijk ICT-dienstverlener ook internetprovider en biedt als enige Hoeksch provider zakelijke glasvezelverbindingen en bewakingscamera’s. Op industrieterreinen, en ook aan de agrarische bedrijven in de buitengebieden. Omdat zowel Esrocom als Sunteam lokale partijen zijn, kunnen zij de beste service en het beste advies bieden. 

De dienstverlening is persoonlijk gericht en door zowel beiden wordt gekeken wat technisch gezien het beste past. Elmer: “Vooral voor het MKB zijn wij interessant omdat wij snel ter plaatse kunnen zijn met onze service en gericht advies kunnen geven.” Ten opzichte van veel andere partijen zijn Esrocom en Sunteam ook voordeliger. Mark: “Wij hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding.” 

De gezamenlijke teams zijn eerder generalist dan specialist. Dat betekent dat je bij hen terecht kunt met al je vragen rondom ICT. Omdat beide bedrijven werken met ICT-specialisten met een uitgebreide vakkennis kun je van A tot Z terecht bij deze bedrijven op het gebied van ICT. Mark: “Op elke technische vraag hebben wij wel een passend antwoord.””

Eén van de belangrijkste drijfveren van beide heren is de waardering die zij van de klanten krijgen voor het leveren van hun werk. Dat kan zijn het ontvangen van een compliment, een dankbare email of zelfs een bedankje in de vorm van een taart of chocolade. Elmer vertelt dat hij vaak klanten in zijn winkel ontvangt die van anderen in hun omgeving gehoord hebben dat ze zo goed geholpen zijn, waardoor zij ook bij Sunteam terecht gekomen zijn.

De waardering van klanten, het leveren van service en dienstverlening op maat en het plezier in het werk, zijn kernwaarden waar het bij zowel Sunteam als Esrocom omgaat. Zowel Mark als Elmer geven aan dat zij van hun hobby hun beroep hebben weten te maken. “We zijn met elkaar een gezellige club van mensen met kennis van zaken.” 

Als er wordt gevraagd waar Mark en Elmer trots op zijn, antwoordt Mark: “Heb je even?”. Er zijn heel veel momenten dat zij zoveel waardering en positieve feedback ontvingen van klanten. “Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Voor de toekomst hopen Esrocom en Sunteam gezamenlijk een ICT-dienstverlener van formaat te zijn. “Dienstverleners waar je niet meer om heen kunt en waar mensen zich prettig bij voelen. En dat hun klanten volledig ontzorgd zijn en met een glimlach hun computersystemen kunnen blijven gebruiken.”

Esrocom B.V.
Aston Martinlaan 92
3261 NB Oud-Beijerland

Tel. 0186 - 20 30 36 Mark Stoopman
info@esrocom.nl

www.esrocom.nl

Sunteam Automatisering
Oostdijk 51
3261 KC Oud-Beijerland
Tel. 0186 – 62 00 97 Elmer Sundermeijer
info@sunteam.nl

www.sunteam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant