Afbeelding
KoopLokaal

Kibeo kinderopvang met oog voor talenten en beleving kinderen

Algemeen 564 keer gelezen

Enkele jaren geleden werd in het centrum van Mijnsheerenland een prachtig Multifunctioneel Centrum (MFC) gerealiseerd. In dit unieke pand kwam naast woonruimte een sporthal en basisscholen de kinderopvang van Kibeo: Kibeo Beatrixplein. Binnen en buiten is er voor kinderen van 0 t/m 12 jaar alle ruimte om te spelen, leren en ontdekken. 

Mirella Loch, de vestigingsmanager met zelf ruim 20 jaar praktijkervaring vertelt over hoe Kibeo invulling geeft aan de opvang: ‘Het gaat er bij ons om dat de kinderen zich echt thuisvoelen. Onze ruimten zijn speciaal ingericht op de leeftijdsgroepen, zoals een babygroep, een peutergroep en de BSO. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van kinderen. Denk daarbij aan taal en sociale vaardigheden, maar wij kijken ook waar kinderen zelf behoefte aan hebben, waar hun talenten liggen en waar hun interesses naar uitgaan. Kinderen krijgen echt de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Daarvoor hebben wij op de BSO van Kibeo Beatrixplein speciaal ingerichte ruimtes waar kinderen in aanraking komen met bijvoorbeeld muziek, techniek, sport, dans en creatieve activiteiten. Voor de peuters bieden wij zelfs gericht peuterdans en peutersport aan, door daarin gespecialiseerd pedagogisch medewerkers. De kinderen merken zo spelenderwijs waar hun voorkeur naar uitgaat.’

Altijd een vestiging in de buurt

Kibeo heeft meerdere vestigingen in de Hoeksche Waard. Naast de kinderopvang aan het Beatrixplein, heeft Kibeo buitenschoolse opvang (BSO) in Strijen en een Sport-BSO in Mijnsheerenland voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kibeo biedt ook opvang aan waarbij de kinderen christelijke normen en waarden meekrijgen. Bij Kibeo Groen van Prinstererschool in Klaaswaal en Kibeo Eben-Haezerschool in Oud-Beijerland is de Bijbel het uitgangspunt voor de manier waarop we met elkaar omgaan.

Spelenderwijs groeien en ontwikkelen door nieuwe ervaringen

Bij Kibeo is er veel te zien, beleven en ontdekken voor de kinderen. Kinderen gaan met vriendjes buiten op avontuur of spelen binnen in daarvoor speciaal ingerichte ruimtes, die op de leeftijd van je kind zijn afgestemd. De allerkleinsten leren kruipen op heerlijke zachte kleden en ontdekken de wereld om zich heen. Met gerichte spelletjes werken Kibeo’s babyspecialisten bijvoorbeeld aan de taalontwikkeling en de motoriek van je baby. De kleinschalige groepen zijn omgeven met rust. Alles is er op gericht om het voor jouw baby zo fijn mogelijk te maken. Peuters leren spelenderwijs een heleboel, door herkenbare thema’s van ‘Uk en Puk’. Op een laagdrempelige manier is er themagericht aandacht voor taal en sociale, lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Zo gaat je peuter straks vol zelfvertrouwen en goed voorbereid naar de basisschool. Dankzij de goede samenwerking tussen de basisscholen en Kibeo is er een doorgaande leerlijn van 0 t/m 12 jaar. Opvang en onderwijs lopen daardoor vloeiend in elkaar over. Na schooltijd kiest je kind zelf wat zij of hij op de BSO gaat doen. Er is veel aandacht voor de talenten en interesses van de kinderen. Zo is er voor ieder wat wils! 

Kibeo Beatrixplein Mijnsheerenland

Beatrixplein 3,

3271 BA Mijnsheerenland

Email: beatrixplein@kibeo.nl

Telefoon: 06 86816545

Kibeo Diepenhorstweg Strijen

Diepenhorstweg 1C,

3291 GJ Strijen

Email: bsodiepenhorstweg@kibeo.nl

Telefoon: 06 86886063

Sport-BSO Hoeksche Waard

Vrouwe Huisjesweg 11,

3271 LX Mijnsheerenland

Email: sportbsohoekschewaard@kibeo.nl

Telefoon: 06 86817033

Kibeo Eben-Haëzerschool Oud-Beijerland

Laningpad 3,

3262 JS Oud-Beijerland

Email: ebenhaezerschool@kibeo.nl

Telefoon: 06 86825247

Kibeo Groen van Prinstererschool Klaaswaal

Kreupeleweg 4,

3286 BC Klaaswaal

Email: groenvanprinstererschool@kibeo.nl

Telefoon: 06 86895561

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant