Afbeelding
KoopLokaal

Mery’s Huisje, een klassieker in een wereld van trends…

Algemeen 2.077 keer gelezen

Wie bij Mery’s Huisje binnenstapt betreedt een uitzonderlijke winkel en stapt een andere wereld binnen, een sprookje uit de tijd van weleer…..

Zeker in deze huidige snelle wereld van trends, social media, QR-codes, online bestellen, Zoom en wat al niet is het bijna een verademing als je hier binnenkomt. Een knusse, sfeervolle huiselijke en ongedwongen sfeer en je merkt aan alles de persoonlijke touch!

Het heet inmiddels alweer een tijdje Mery’s Huisje (voorheen Poeliersbedrijf Hazenbroek). De naam is zo aangepast omdat er door de jaren heen een breder assortiment is ontstaan. Want, zo zegt Mery: “Ik heb altijd aparte en speciale items ter versiering staan en mensen vroegen vaker of die te koop zijn dus zodoende is dat gegroeid.”

Ook heeft Mery altijd bijvoorbeeld heerlijke chocoladetruffels op de toonbank staan voor de gezelligheid en als mensen moeten wachten. “Dan hebben ze wat lekkers te proeven en zo kwam er ook meer vraag om dat soort producten te gaan verkopen. Sinds kort is er ook heerlijke ambachtelijke cannoli verkrijgbaar. Mery’s huisje vind ik ook sowieso veel persoonlijker en knusser klinken….”

Het is ook echt haar huisje, zegt Mery zelf omdat ze hier letterlijk dag en nacht doorbrengt om alles zo goed mogelijk te doen. Ze heeft behoefte aan meer personeel, maar dat is in de huidige wereld overal een probleem en mag de pret niet drukken zegt ze. “Zeker in de komende maanden want dat vind ik zulke mooie seizoenen dus daar ga ik gewoon voor.”

Ze wil de mensen ook echt het gezellige knusse gevoel van vroeger meegeven, er staat dan ook altijd een gezellig ouderwets deuntje op: “zelfs de jeugd vind het helemaal geweldig, dat vind ik zo leuk.”

De komende maanden is ze praktisch dag en nacht op de zaak te vinden, maar met de feestdagen neemt ze dan ook een paar weken vrij om even lekker bij haar gezin te kunnen zijn en bij te komen, want zegt ze,”ik ben ook maar een mens.”

De winkel heeft ze in haar zomervakantie compleet heringericht. “Het was heel zwaar het afgelopen anderhalf jaar omdat we natuurlijk met de anderhalve meter maatregel en dergelijke te maken hadden. Ik moest ervoor zorgen dat dat allemaal goed verliep omdat dat mijn verantwoording is, veruit de meeste klanten waren gelukkig vol lof over hoe ik het had aangepakt maar uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk dus moest ik ook soms voor politieagentje spelen. Dat vond ik mentaal erg zwaar zeker omdat ik alles uit de kast haalde om het zo goed mogelijk te regelen voor iedereen. Daarom ben ik erg blij met de nieuwe inrichting en dat die regel komt te vervallen, ik heb mijn oude winkeltje weer terug ! De mensen kunnen weer lekker neuzen in m’n winkeltje en we kunnen de klanten weer gewoon helpen zoals eerst en het wildseizoen gaat beginnen dan kunnen we klanten weer gaan blij maken met die heerlijke biefstukjes, wild-stoverij en patés.”

Bij Mery vind je uiteraard alles op het gebied van wild & gevogelte en nog echt op de ambachtelijke authentieke manier verwerkt , iets wat tegenwoordig een uitzondering is, het echte poeliersvak is een uitstervend ras aan het worden. Ze heeft dan ook een vaste trouwe klantenkring die ze haar hele leven al kent en inmiddels komen daar ook weer de kinderen van. Die klanten komen ook echt de spullen halen voor de dagelijkse kost, zoals bijvoorbeeld de zeer bekende boerenkip schnitzels en cordon bleu’s, echt nog authentiek alles met de hand gemaakt. Maar ook staat ze bekend om haar echte boeren varken speklappen en ouderwetse karbonades en zo zijn er nog tal van producten !

Mery heeft veel klanten die van wat verder weg komen en meteen voor 2 of 3 maanden inslaan. Mery: “Daarom begint mijn kerstverkoop ook al in oktober en moet daarom mijn winkel daarom al eind september klaarstaan in de winterse wereld. Dan komen er al veel klanten voor het hele seizoen en kerstdagen producten inslaan en de bijzondere kerstitems om de ergste drukte voor te zijn.”

Om dat in goede banen te leiden is het overigens mogelijk om een afspraak te maken voor private-shopping. “Anders krijg ik het ook allemaal niet verwerkt,” aldus Mery, “als ik alles in de week voor kerst zou moeten slachten, verwerken en verkopen, bestellingen maken noem maar op dan lukt dat echt niet. Op deze manier kan ik goed mijn aandacht aan alles geven,” besluit Mery.

Mery’s Huisje van Hazenbroek

tel. 0186 601 368

poeliersbedrijfhazenbroek1@outlook.com

https://www.poeliersbedrijfhazenbroek.nl/

Uit de krant