(foto: Marc Lelieveld)
(foto: Marc Lelieveld)

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige v.v. ‘s-Gravendeel

Algemeen 175 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Op vrijdagavond 8 oktober reikte burgemeester Bram van Hemmen een Koninklijke Erepenning uit aan voetbalvereniging (v.v.) ‘s-Gravendeel. Dit gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de club. Voorzitter Eric Hoekman nam de penning in ontvangst. 

De vereniging bestond op 1 april 100 jaar. Door corona moest de receptie worden uitgesteld naar een latere datum. De jubilerende vereniging werd in 1921 opgericht. Daarmee ging een grote wens in vervulling van vele ’s-Gravendelers. Zij moesten tot die tijd noodgedwongen uitwijken naar andere dorpen en Dordrecht om de voetbalsport te beoefenen of te bekijken. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen (en gewonnen van) N.S.V.V., de Numansdorpse Sport Vereniging VIOS (Vooruitgang Is Ons Streven). In datzelfde jaar begon de club al flink te groeien en er werd al snel een tweede en derde team geformeerd. 

Inmiddels is v.v. ’s-Gravendeel een gezonde vereniging met veel jeugd, jongens én meisjes.

Belang van vrijwilligers en sociale verbondenheid

Ooit begonnen op een weiland aan de Smidsweg, voetbalt de vereniging alweer ruim 51 jaar op het mooie sportpark ‘De Trekdam’ aan het Schenkeltje. Burgemeester Van Hemmen roemde de betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles goed reilt en zeilt binnen de vereniging. Ook benadrukte hij het sociale belang van de club en het verenigingsleven in het algemeen voor het dorp. Tot slot sprak hij de wens uit dat de vereniging er nog 100 jaar aan vast mag plakken en zo van betekenis kan zijn en blijven voor alle inwoners van ’s-Gravendeel.

Symbool van respect en waardering

De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die onze Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De penning wordt alleen aan een vereniging verleend ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Daarnaast moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet een vereniging onder andere financieel gezond zijn en moeten de activiteiten van filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard zijn, of liggen op het gebied van sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant