Veel strijd aan beide kanten. (foto: Jack van der Starre)
Veel strijd aan beide kanten. (foto: Jack van der Starre)

HEINENOORD NIET LANGS TERNEUZENSE BOYS

Algemeen 330 keer gelezen

HEINENOORD - Na bijna 3 weken hard werken, werd afgelopen donderdag het hoofdveld opgeleverd, voorzien van nieuw kunstgras. In het oktober-zonnetje leek het wel een biljartlaken, echt een plaatje. De eerste wedstrijd was zaterdag 9 oktober voor het eerst in het 75-jarig bestaan tegen Terneuzense Boys.
Trainer Dennis de Nooijer stapte als eerste uit de bus, gevolgd door de gehele fitte selectie.
Zijn collega Joop Hiele kon dat niet zeggen, want evenals vorige week moest er weer gepuzzeld worden een elftal op de been te brengen gezien de vele blessures en zieken.
Sterker, Marvin van Tienen – Dejan de Feiter en Alexander Deetman waren er nog bij gekomen.
Uiteraard stond er een team om 14.30 uur en kon de wedstrijd beginnen.
Evenals vorige week Kloetinge kwamen de Zeeuwen fel uit de startblokken en begonnen in een hoog tempo.
Met name de zoon van de trainer, de 20 jarige Mitchell de Noojier was snel en ongrijpbaar en dat resulteerde al in de tweede minuut in een corner.
Uit deze hoekschop kopte Jochem v.d. Meulen keihard in de kruising, waarbij doelman Lee Cheuk-A-Lam alles uit de kast moest halen om erger te voorkomen.
Het antwoord van de thuisploeg kwam meteen, via Larbi El Harouchi, die er op links van door was gegaan en Djim Kammerman bediende en hij vervolgens voor de eerste keer de boomlange sluitpost Nando Pijnenburg aan het werk zette.
Hierna was het meteen Wouter Faasse, die Mitchell de Nooijer in positie wilde brengen ,echter een prima ingreep van Davy Kaptein verhinderde dit.
Inmiddels bleek, dat verschillende spelers van beide teams wat moeite hadden met het nieuwe kunstgras en gingen regelmatig onderuit.
Een aanval, die begon bij Arto Dielhof op Joe Nyero ging te gehaast en was een prooi voor de Zeeuwse sluitpost.
In de 20e minuut lag alles open toen Joe Nyero een voorzet gaf op Joran Maliepaard, maar helaas net iets te kort om de score te openen.
Even later was Joran Maliepaard op tijd terug om de doorgebroken Mitchell de Nooijer af te stoppen.
Aan de andere kant probeerde Ilyas Oulad Ali het van afstand wat mislukte en ging de vrije trap van Davy Kaptein ver over.
Zo verliep het eerste bedrijf in een hoog tempo waarbij de ploeg van Dennis de Nooijer het betere van het spel had, maar werd toch de rust bereikt met de brilstand: 0 – 0.

Heinenoord begon heel goed aan het tweede bedrijf en zo kwamen er kansen voor Joran Maliepaard en Joe Nyero op aangeven van Larbi El Harouchi.
Een voorzet van Joe Nyero kwam via de ijverige Djim Kammerman bij aanvoerder Toine v.d. Berg die te hoog mikte.
Het golfde zo snel heen en weer en gelukkig was Martijn Terlouw op een gegeven moment er als de kippen bij om Martien Dangelo af te stoppen.
Met nog een half uur te gaan, kwam Ibrahim El Morabit in de ploeg voor Joran Maliepaard.
Hij begon met een glijpartij waarbij Ewoud van Troost de bal op pikte en een vrije doortocht had tot de achterlijn.
Zijn voorzet was net niet bereikbaar voor Lee Cheuk A Lam, zodat de geheel vrij staande Remon de Vlieger de bal simpel voor het intikken had en de 0-1 op het score bord bracht.
De Noord ging op jacht naar de gelijkmaker wat ruimte gaf aan o.a. Remon de Vlieger, die met een lob zijn tweede probeerde te maken, echter de vingertoppen van Lee Cheuk A lam waren net genoeg om de bal over de lat te tikken.
De mannen van coach Joop Hiele deden er alles aan om nog een punt te pakken, maar hun strijd werd niet beloond.
Toen doelman Nando Pijnenburg begon met tijd rekken wees de goed leidende scheidsrechter Hans Spaans uit Amsterdam op zijn uurwerk en floot na wat extra tijd voor de laatste keer en had Heinenoord zijn tweede nipte nederlaag.

Dinsdag 12 oktober volgt de ingelaste bekerwedstrijd tegen Westlandia en zaterdag de wedstrijd in en tegen Nieuw-Lekkerland.

OPSTELLING.

Anthal v.d. Berg – Martijn Terlouw – ( Jelle v.d. Starre ) – Davy Kaptein – Toine v.d. Berg – Djim Kammerman – Larbi El Harouchi – Arto Dielhof – Joran Maliepaard – ( Marco Kruithof ) -
Ilyas Oulad Ali – Lee Cheuk A Lam – ( Joe Nyero – ( Ibrahim El Morabit )
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant