Van links naar rechts: Lenie den Boer, Arie Meeldijk, Gerda 't Jong - van der Veer en Berber Leusink (voorzitter)
Van links naar rechts: Lenie den Boer, Arie Meeldijk, Gerda 't Jong - van der Veer en Berber Leusink (voorzitter)

Jubilarissen en een erelid bij muziekvereniging ‘Prinses Juliana’

Algemeen 870 keer gelezen

Klaaswaal - Na een lange periode van wachten tijdens de Coronapandemie was het op dinsdagavond 5 oktober eindelijk zover. Twee jubilarissen en een erelid van de christelijke muziekvereniging ‘Prinses Juliana’ uit Klaaswaal werden in het zonnetje gezet!

Arie Meeldijk - 50 jaar lid in 2021

Arie Meeldijk werd lid van ‘Prinses Juliana’ in 1958. Ook zijn vader was lid van de vereniging. Het viel in die tijd niet mee, maar Arie kreeg binnen een afzienbare tijd een klarinet als instrument. 

Arie deed als jeugdlid al aan allerlei financiële acties mee, zoals bazaars, boutavonden, etc. Het is niet precies te achterhalen, maar Arie heeft in de zestiger jaren van de vorige eeuw gedurende een paar jaar de vereniging verlaten. 

Echter in 1971 keerde hij op het nest terug en maakte zichzelf verdienstelijk bij het verzamelen van het oud papier. In die tijd ging hij baritonsaxofoon spelen. Een aantal jaren was hij lid van de kascontrolecommissie, waar ook zijn toekomstige vrouw Carla deel van uitmaakte. Hij deed in die periode zo zijn best dat hij op de jaarvergadering van 1975 1 stem behaalde tijdens de bestuursverkiezing.

Muzikaal gezien sloeg Arie ook zijn vleugels uit, want hij trad in 1974 toe tot ‘Die Alpenjäger’. In deze Egerländerkapel ging hij klarinet spelen. Iets waar hij altijd veel plezier aan heeft beleefd. 

Mede door gezondheidsredenen nam hij in 2016 afscheid van de kapel. Maar er waren meer muzikale activiteiten, waar Arie aan meewerkte, zoals aan de ‘Big Band Swing ’87’ en ‘De Barokgroep’.

Arie werd in 2019 benoemd tot erelid. In dat jaar stopte hij ook als baritonsaxofonist in het harmonieorkest. Maar hij is nog steeds lid en is regelmatig te gast bij de repetities op dinsdagavond!

Gerda ’t Jong – van der Veer - 40 jaar lid in 2021

Gerda van der Veer werd op 14-jarige leeftijd in 1981 samen met een vriendin lid van ‘Prinses Juliana’ en kreeg een klarinet toegewezen, die zij nu nog steeds bespeelt. 

Uit de eerste jaren van haar lidmaatschap is bekend, dat zij een aantal keren heeft meegedaan aan solistenconcoursen en dat zij in 1981 en 1982 respectievelijk haar A- en B-diploma behaalde.

In die tijd stond het verenigingsgebouw aan de Industrieweg in Klaaswaal er nog niet en repeteerde de vereniging in ‘De Rank’ aan de Kerkstraat. Gerda kan zich nog herinneren dat ze klarinetles in de garderobe van het gebouw had.

Volgens de familie repeteerde Gerda trouw en vol overgave. Hun hond vond haar klarinetspel ofwel schitterend of niet om aan te horen, want die zat onder aan de trap mee te janken…

In 1991 was Gerda contactpersoon voor de klarinetten als het ging om calamiteiten. 

Gerda was ook vaak te zien als lotenverkoopster op Koninginnedag op de Voorstraat in Klaaswaal. In een later stadium ging zij ook de prijzen verzorgen voor de maandelijkse dinsdagavondverlotingen.

Tenslotte is van groot belang, dat zij deel uitmaakt van de groep die het PJ Muziekcentrum op gezette tijden schoonmaakt en dat zij tijdens evenementen ook bardiensten draait.

En bovenal is Gerda een heel trouw lid; ze is iedere dinsdagavond aanwezig!

Lenie den Boer tot erelid benoemd

Lenie den Boer werd op een mooie vrijdag in april jl. al benoemd tot erelid voor al haar verdiensten binnen de vereniging. De voorzitter en de secretaris hebben haar toen aan de deur ruimschoots in het zonnetje gezet. Omdat daar verder geen publiek bij aanwezig was, kreeg Lenie op 5 oktober alsnog een warm applaus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant