De oldtimer rondrit gaat verder onder de hoede van de Stichting Oldtimers Hoeksche Waard. (archieffoto: Arie Pieters)
De oldtimer rondrit gaat verder onder de hoede van de Stichting Oldtimers Hoeksche Waard. (archieffoto: Arie Pieters)

Oldtimer rondrit voortaan onder vlag van nieuwe stichting

Algemeen 983 keer gelezen

Hoeksche Waard - In september kon de geplande oldtimer rondrit door de Hoeksche Waard door omstandigheden voor het tweede opeenvolgende jaar niet doorgaan. Maar men gaat niet bij de pakken neer zitten en voor het komende jaar hoopt men onder de vlag van een gloednieuwe stichting voor oldtimerliefhebbers weer ouderwets te kunnen gaan rijden met de klassieke auto’s.

De Hoeksche Waard kent heel veel oldtimerliefhebbers en tevens eigenaren van één of meerdere klassieke automobielen, zoals dat vroeger werd genoemd. Het succes en de hoge opkomst bij de jaarlijkse oldtimer rondrit vormt daarvan het meest aansprekende bewijs. Maar ondanks dat succes was er nog geen officiële oldtimerclub in de vorm van een stichting of vereniging. 

Daar is dit jaar verandering in gekomen dankzij een tweetal oldtimer vrienden uit Mookhoek en Oud-Beijerland. Beide overigens ook zelf eigenaar van een klassieke auto. En dus is de Hoeksche Waard nu de Stichting Oldtimers Hoeksche Waard rijker. Een belangrijke doelstelling van de jonge stichting is om de contacten tussen de vele oldtimerbezitters in de regio te bevorderen. 

Men gaat dit ondermeer realiseren doormiddel van een maandelijkse openstelling (éénmaal per maand) van het clubgebouw. Het organiseren van rondritten en andere evenementen en daarnaast het uitgeven van een clubblad voor de leden en sponsoren. In alle opzichten gaat de nieuwe stichting dus voor meer verbinding zorgen tussen de Hoeksche Waardse oldtimerliefhebbers.

Samen sterker

De organisatie van de jaarlijkse oldtimer rondrit heeft vertrouwen in de toekomst van de rondrit onder de hoede van de stichting. Arie Wols, al heel lang betrokken bij de organisatie: ‘Wij hebben gesproken met de mensen achter de nieuwe stichting. Dat was een goed gesprek en ik denk dat dit de beste oplossing is. Het is denk ik ook goed dat de oldtimerliefhebbers in onze regio nu een keer de krachten gaan bundelen. We hebben er ook vertrouwen in dat de rondrit in 2022 weer gewoon door zal kunnen gaan.’ 

De jaarlijkse oldtimer rondrit door de Hoeksche Waard vierde in 2013 haar alweer 25-jarige jubileum. Meer dan dertig jaar toeren de oldtimers nu dus elke eerste zondag van de maand september door de regio. Wat ooit begon met slechts enkele tientallen auto’s is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar de laatste tien jaren gemiddeld rond de 150 auto’s aan meedoen. 

Wie meer wil weten over de nieuwe Stichting Oldtimers Hoeksche Waard kan daarvoor inmiddels het internet raadplegen, want er is al een website: www.oldtimershw.nl. Men kan ook via e-mail informatie krijgen over het werk van de stichting: info@oldtimerhw.nl of anders telefonisch: 06-535565307. Het clubgebouw is gevestigd aan de Molendijk nr.13 te Klaaswaal.

(tekst: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant