Afbeelding

HEINENOORD ONDERUIT TEGEN WESTLANDIA.

Algemeen 132 keer gelezen

HEINENOORD - In de strijd om de KNVB districtsbeker is Heinenoord dinsdagavond 12 oktober door Westlandia (za) 2e Klasse uitgeschakeld.
Naast de aanvallende perikelen van de laatste tijd, kwamen er in verdedigend opzicht ook nog de blessure van Arto Dielehof en de schorsing van Martijn Terlouw bij.
De Westlanders begonnen fris en fruitig aan de wedstrijd met 4 jeugdspelers onder 20 jaar in hun elftal.
Al in de tweede minuut werd Lee Cheuk A lam onder vuur genomen en moest een enorme pegel met de vuisten verwerken.
Na ruim 10 minuten kreeg Marco Kruithof een mogelijkheid om doelman Jari Duijvestijn te verrassen, maar twijfelde te lang en ging deze kans verloren.
Op aangeven van Larbi El Harouchi kreeg Marco Kruithof zijn 2e mogelijkheid, echter zijn schot ging maar net over.
In de 25e minuut was het voor de thuisploeg wel raak, toen Olek Mrowicki op links er van door ging, de verdediging te laat ingreep en zijn enorme pegel in de kruising zag verdwijnen.1 – 0.
De mannen van coach Joop Hiele gingen op jacht naar de gelijkmaker en wederom was het Marco Kruithof die de gelegenheid kreeg het vonnis te voltrekken, maar de afwerking ontbrak.
Totaal onverwachts was het Lars v.d. Berg die van 30 meter maar eens uithaalde en dat betekende 2 – 0.

In het tweede bedrijf kwam Jelle v.d. Starre in de ploeg voor Gulba Vasconcelos.
De Noord begon goed het was Ibrahim El Morabit die op aangeven van Marco Kruithof de 2-1 op scorebord bracht.
Hij had de smaak te pakken , want even later kreeg hij de gelijkmaker op zijn schoen, maar werd het een prooi voor de Westlandse sluitpost.
Inmiddels strooide Davy Kaptein met lange ballen over de hele op de stropdas van de diverse aanvallers, echter zonder resultaat.
Toen de Pool Olek Mrowicki alleen op Lee Cheuk A Lam af ging mikte hij dit keer tot opluchting net naast de paal , zodat de stand ongewijzigd bleef.
Met nog een kwartier te gaan kwam Joran Maliepaard voor Ibrahim El Morabit in de ploeg.
Nadat aanvoerder Toine v.d. Berg een vrije trap van Dinand Kuhn had weggehaald en een geweldige redding van Heinenoordse sluitpost was verricht volgde meteen een voorzet van Olek Mrowicki op invaller Anthony Roeg die de bal voor het intikken had en dat betekende : 3 – 1.
In de 88e minuut was het Jelle v.d. Starre , die er nog op aangeven van Joran Maliepaard
3 – 2 van maakte, maar in de slotminuut was het Dinand Kuhn , die de eindstand op 4 – 2 bepaalde.
Het beker avontuur zit er op, dus kan de concentratie volledig op de competitie worden gericht.