Paul (l) en Dennis.
Paul (l) en Dennis.
KoopLokaal

Van der Ham: kwaliteitszorg voor de ogen

Algemeen 979 keer gelezen

Van der Ham Optometristen in Oud-Beijerland is dé beste oplossing voor problemen met het zien. Met een mooie ingerichte winkel staat het deskundige team van maandag t/m zaterdag klaar om individuele oogzorg te verlenen. 

Al 72 jaar levert Van der Ham Optometristen oogzorg van een hoog niveau. De huidige eigenaren, Paul van Schaik en Dennis Smit, zijn in 2016 verhuisd van een pand aan de Oostdijk naar een ruim pand aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland. Zowel Paul als Dennis waren werkzaam als medewerker bij Van der Ham en hebben in 2010 het bedrijf overgenomen. Zij hebben dus jarenlange ervaring met oogzorg.

In de winkel is er een ongedwongen en gezellige sfeer, waar je vrijblijvend naar binnen kunt lopen met al je vragen rondom oogzorg. Onder het genot van een bakje koffie worden dan de mogelijkheden besproken. Bij Van der Ham staat kwaliteit voorop, dat blijkt uit de koffieproducten die ze gebruiken: deze producten zijn allemaal van het kwaliteitsmerk Illy. 

Als je de winkel van Van der Ham binnenkomt, staat er een deskundig en professioneel team voor je klaar. Zo werken er orthoptisten, opticiens en optometristen in de winkel. Er zijn vijf ruimtes in de winkel waar je je ogen nauwkeurig kunt laten opmeten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de sterkte, maar ook naar de gezondheid van je ogen en erfelijke oogproblemen. De gezondheid van je ogen hangt bijvoorbeeld samen met hoe je in het donker, bijvoorbeeld ’s-nachts, kijkt. 

De deskundigen die bij Van der Ham werkzaam zijn, zijn daarnaast ook als medicus actief. Daarom werkt Van der Ham ook samen met ziekenhuizen en huisartsen om te kijken naar de oplossingen voor bestaande oogproblematiek. Paul van Schaik”: “Oogzorg is eigenlijk een medisch verhaal en het is ook heel belangrijk dat je ogen goed functioneren; je gebruikt je ogen de hele dag.”

Wanneer je ogen gecontroleerd zijn, wordt er in een gesprek gezocht naar de beste oplossing. De brillen en lenzen van Van der Ham komen van Europese leveranciers en de apparatuur is geënt op kwaliteit, zo geeft Paul aan. In de winkel vind je dus kwaliteitsproducten, die in iedere prijsklasse leverbaar zijn.

Het is heel belangrijk om je ogen goed te verzorgen, geeft Paul aan. “Ogen zijn één van de belangrijkste lichaamsdelen van een mens en daar zorg je dan toch goed voor?” Om deze oogzorg op maat te leveren werkt Van der Ham uitsluitend met kwaliteitsproducten tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. De opticiens bij Van der Ham zoeken naar een montuur dat het beste bij het gelaat past, maar wat ook voldoet aan de medische vereisten voor een bril. Tot slot is het natuurlijk ook van belang dat de bril lekker zit.

Van der Ham Optometristen is niet alleen een deskundig bedrijf, het is ook een ambachtelijk bedrijf. In het atelier wordt iedere bril geslepen, zodat iedere klant een bril heeft die overeenstemt met zijn/haar wensen.

Het team van Van der Ham is een gedreven team met kennis van zaken. Er is een goede sfeer en de opticiens, optometristen en orthoptisten vullen elkaar goed aan in hun kennis. Samen zoeken zij naar de beste oplossing voor problemen met het zien. In totaal heeft Van der Ham zestien medewerkers in dienst. Paul: “Zestien weten er meer dan één.”

Van der Ham heeft een drukke winkel midden in het centrum van Oud-Beijerland, maar in de winkel is het plezier van de medewerkers in het werk te zien. Paul en Dennis zijn dan ook trots op hun team, ze vullen elkaar aan en leveren zo de beste oogzorg.

De ontwikkelingen in de sector gaan door, geeft Paul aan. Zo worden er allemaal meettechnieken ontwikkeld voor de ogen ontwikkeld om bijvoorbeeld myopie of bijziendheid te achterhalen. Het valt Paul op dat vooral kinderen tot 12 jaar te maken krijgen met myopie doordat zij vaak veel “dichtbij kijken” naar een scherm. Van belang is dan ook dat problemen op tijd gesignaleerd worden en dat er naar een passende oplossing wordt gezocht voor dit probleem. Omdat kinderen thuis én op school veel dichtbij kijken, is de kans groot dat op jonge leeftijd myopie zich ontwikkeld. Paul is hier bezorgd over en geeft aan dat oogmetingen en gepaste oogzorg zeer van belang zijn.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt vrijblijvend langskomen bij Van der Ham aan de Oost-Voorstraat voor informatie onder het genot van een bakje koffie in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Van der Ham Optometristen

Oost-Voorstraat 8
3262 JE Oud-Beijerland

Tel. 0186 612 739

info@vdham.nl

www.vdham.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant