Het hoge pand aan de Scheepmakershaven 1 wordt omgeturnd tot appartementencomplex. (foto: Conno Bochoven)
Het hoge pand aan de Scheepmakershaven 1 wordt omgeturnd tot appartementencomplex. (foto: Conno Bochoven)

Actiecomité tegen nieuwbouwplannen Scheepmakershaven

Algemeen 1.608 keer gelezen

Oud-Beijerland - Een groep bewoners rond de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland heeft flinke bezwaren tegen de verbouwplannen met het grote winkelpand daar. Daar zit nu Scapino en voorheen modezaak Vogele. Het pand was ooit een sigarenfabriek.

Een aantal omwonenden vreest voor de privacy en voorziet grote parkeerdruk. Van Wijnen Projectontwikkeling West en RoosRos Architecten nemen de ontwikkeling van de Scheepmakershaven 1 ter hand. 

Er komen in het pand appartementen. ‘Op dit moment hebben we heel veel privacy, als de plannen in de huidige vorm doorgaan hebben we helemaal geen privacy’, aldus een woordvoerder die niet met naam genoemd wil worden. ‘Er komen veel balkons die zo in je tuin kijken, daar zitten we echt niet op te wachten. Bovendien gaat het pand dat zo’n 16 meter hoog wordt met 4 verdiepingen heel wat zonlicht en uitzicht wegnemen vrezen we.’ 

De actiegroep vindt bovendien twee grote kolossen vlak bij elkaar, ernaast staat het grote pand van voormalig Voorwinden, wel wat erg veel. En dan is er nog de vrees voor parkeerproblemen. ‘Het is nu al zoeken naar een plekje op woensdag en zaterdag’, vervolgt de woordvoerder, ‘we zijn bang dat dat straks met zoveel nieuwe bewoners alleen nog maar erger zal worden.’ 

Het actiecomité heeft officieel bezwaar aangetekend tegen de voorgenomen plannen. Een aantal huishoudens heeft overleg gehad met de projectontwikkelaar. ‘Dit wijkt echt heel erg van het huidige bestemmingsplan af en gaat een heel grote impact op de buurt hebben’, besluit de woordvoerder.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant