Afbeelding
Foto: boutsusa

Geldzaken goed geregeld en Constructies bouwen in de bieb!

Algemeen 181 keer gelezen

Je geldzaken goed geregeld!

Hoeksche Waard – Houd jij aan het eind van je salaris ook nog een stukje maand over? Vind je het lastig om overzicht te houden op hoeveel geld je iedere maand te besteden hebt en welke rekeningen er binnen komen? Kom dan naar de cursus Je geldzaken goed geregeld in de Bibliotheek van Numansdorp. In 5 ochtenden krijg je meer grip op je geld.

Samen met Humanitas organiseert DigiTaalhuis Hoeksche Waard een cursus voor jonge en oudere mensen die hun geldzaken beter in de hand willen houden zodat ze aan het einde van de maand niet rood staan maar geld overhouden om te sparen of om iets leuks van te doen.

De cursus wordt gegeven door ervaren vrijwilligers van Humanitas die nu al mensen helpen bij hun thuisadministratie en vrijwilligers van het DigiTaalhuis HW die ervaring hebben met het lezen van lastige brieven van de overheid. 

De cursus bestaat uit 5 maandagochtenden (25 oktober, 8, 15 en 22 november en 10 januari) van 10.00-12.00 uur. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema, zoals ordenen, overzicht en inzicht krijgen en plannen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Maximaal kunnen er 12 mensen aan deelnemen. De cursuslocatie is de Campus in de Buitensluis, Bernhardstraat 25, Numansdorp.

Aanmelden
Je kan je aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek HW: www.debhw.nl/agenda.

Constructies bouwen en verhalen vertellen met Duplo

Oud-Beijerland – Onderzoeken, leren samenwerken, logisch leren nadenken en probleem oplossen leer je allemaal spelenderwijs met Duplo Constructie en Storytel. En wat is een mooiere plaats om je verhaal tot leven te brengen dan de Bibliotheek.

In het kader van het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard worden er ook voor de jongere kinderen activiteiten bedacht waar ze de 21eeuwse vaardigheden opdoen. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. Jouw kindje gaat met een groepje aan de slag om een verhaal te bouwen en na ongeveer een half uur wordt de groep omgeruild en wordt er een knikkerbaan gemaakt met Duplo constructie buizen. Een 3D printer staat op de achtergrond blokjes te printen, wie weet kan je kind er al eentje meenemen. 


Lijkt je dit wat? Meld je dan gauw aan via de agenda van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl). Er kunnen max. 8 kinderen meedoen dus wees er snel bij.

Datum: 21 oktober van 10.30 – 12.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Kosten met basisabonnement: € 2,50, plus abonnement € 2,00 en zonder abonnement € 3,00. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant