Afbeelding

OSV OUD-BEIJERLAND VERLIEST BIJ ZWARTE PIJL

Algemeen 270 keer gelezen

Oud-Beijerland - OSV Oud-Beijerland is op sportpark “De Venhoeve” tegen Zwarte Pijl zaterdag 16 oktober tegen een nederlaag aangelopen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper zag na een aantrekkelijk en sportief duel, na een 2-1 ruststand, een 3-2 eindstand op het scorebord staan.

Voor het team van trainer Han van Harselaar betekende het de eerste overwinning in dit nog prille seizoen en daar zal het zeker niet bij blijven.
Vanaf de aftrap maakte de thuisploeg met snelle aanvallen over de vleugels haar intenties duidelijk. In de 3e min. al leverde dit resultaat op. Uit een voorzet van de snelle Gelmo Vyent was het de inlopende Levy Liesdek, die zijn inzet van richting veranderd zag worden en OSV-doelman Donovan Levestone had het nakijken: 1-0. Toch kwamen de bezoekers in de 12e min. alweer langszij. Na een overtreding op Thomas Lagerweij was het Dylan de Vroed, die vanaf de 16-meterlijn de bal achter doelman Evander Bendt wist te schieten: 1-1.
De bezoekers werden vervolgens met snelle aanvallen telkens tot alert verdedigen gedwongen en moesten toezien hoe een schot van Marciano Bruma rakelings over het OSV-doel ging en een minuut later de OSV-doellat werd getroffen. Maar weer een minuut later was het wel raak. Opnieuw was het Gelmo Vyent die over de vleugel ‘denderde’ en met zijn voorzet vanaf de achterlijn Levy Liesdek in de 32e min. opnieuw in staat stelde om van dichtbij de 2-1 binnen te schieten.

In de tweede helft ging OSV verder in haar jacht op de gelijkmaker en slaagde daar in de 57e min. ook in. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde buiten de ‘16’ voor de voeten van Dedier Bos, die de Zwarte Pijl-goalie kansloos liet: 2-2.
Lang bleef deze stand echter niet op het scorebord, want in de 61e min. was het opnieuw Gelmo Vyent die aan een lange solo begon en in de ogen van de leidsman op onreglementaire wijze werd gestuit door de OSV-doelman. Het buitenkansje vanaf de stip werd door aanvoerder Levy Liesdek verzilverd: 3-2.
OSV moest dus wederom in de achtervolging, wat het ook deed. Het diende echter wel alert te blijven. Zo werd een vrije ttap van Houcine el Hammach knap onder de lat gered door de OSV-doelman en was het de ingevallen Agbor Eyongakpa die zichzelf op snelheid een aantal doelkansen wist te scheppen. Ook wist Youri van Ruiven nog een inzet van Jefgeni Liesdek voor de doellijn te keren.

De aanvallende inspanningen van de bezoekers leverden echter, ook in de extra speeltijd, geen serieuze doelkansen en derhalve ook geen gelijkmaker meer op.
Kortom: een wedstrijd in hoog tempo, zeker in de eerste helft, die de neutrale toeschouwer een leuke middag moet hebben bezorgd.

‘Man van de wedstrijd’ was, naast doelpuntenmaker Levy Liesdek, de ‘pijlsnelle’ Gelmo Vyent. De vleugelaanvaller was door zijn snelheid een (sportieve) ‘plaag’ voor zijn tegenstanders en ‘verantwoordelijk’ voor de vele gele kaarten aan de zijde van de bezoekers. Aan OSV-zijde viel Quinton Burk wederom op door zijn goede spel.

Op zaterdag 23 oktober speelt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ tegen FC IJsselmonde, dat met 1-0 verloor bij Nieuwerkerk, de koploper die op haar beurt op bezoek gaat bij Rhoon. Zwarte Pijl gaat op bezoek bij Den Bommel, dat met 1-3 bij Groote Lindt wist te winnen.
Op zaterdag 30 oktober gaat OSV dan weer aan ‘De Vaan’ op bezoek bij BZC/Zuiderpark, dat vandaag met 4-3 verloor bij De Jonge Spartaan.

Zwarte Pijl - OSV Oud-Beijerland 3-2 (2-1)3. Levy Liesdek 1-0; 12. Dylan de Vroed 1-1; 32. Levy Liesdek 2-1; 57. Dedier Bos 2-2; 63. Levy Liesdek 3-2 penalty.