Afbeelding

Zinkwegse Boys strijdend richting subtop

Algemeen 349 keer gelezen

Oud-Beijerland - Nadat de voorwedstrijd Simonshaven 5 tegen Zinkwegse Boys 5 na een heroïsche strijd met 1-2 werd gewonnen door de bezoekende ploeg, mochten de elitetroepen van beide verenigingen zaterdag 16 oktober hun opwachting maken.

De wedstrijd begon aan weerszijden nerveus met wat kansjes aan beide kanten, waaronder een goede schietkans voor Zinkwegger Marnix de Koning. In de 17e minuut werd het toch 0-1 door Marnix de Koning, die steenhard in kopte na goede combinatie met Rens Burgwal. De Zinkwegse Boys bleven doordrukken, hetgeen leidde tot een door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter wat gemakkelijk gegeven penalty (hands?), die in de 23e minuut werd gemist door Simon van Rheeden: de keeper stopte de wellicht te zachte inzet. In het laatste deel van de eerste helft kwam de Zinkweg wel nog een aantal keren goed voor het doel van Simonshaven, maar kon niet meer scoren.

De 2e helft: begon rommelig. Simonshaven rook nog kansen en ging wat steviger de duels aan. Zinkweg kon aanvankelijk niet goed met deze opleving van de tegenstander omgaan en vergat de controle over de wedstrijd weer over te nemen. De ruimtes tussen de linies werden te groot en er werd slordig omgegaan met balbezit, waardoor de rust ontbrak om de voorwaartsen in stelling te brengen. De trainersstaf, Peter van Dam en assistent Henk Reedijk brachten door enige goede wissels weer meer balans in het team van de bezoekers. Mees Lebbink, nog niet fit voor een hele wedstrijd na een blessure, viel uitstekend in, en ook Efraïm Hardloper en John van der Zanden bleken een duidelijke versterking voor de Boys.

Het betere spel resulteerde in de 78e minuut in een doelpunt van Simon van Rheeden op een voor hem typerend wijze. Hij verschalkte de verdediger, die de hele wedstrijd in zijn nek stond te hijgen met een schijnbeweging en schiet vanuit de draai de bal rustig, maar buiten bereik van de keeper van Simonshaven in de verre hoek, tot grote opluchting van de meegereisde grote schare fans van de bezoekende vereniging.

Uiteindelijk werd het 7 minuten voor tijd nog 0-3: Simon schoot van rechts schuin voor het doel richting verre hoek, maar dit keer stopte de keeper zijn inzet wel. De goalie kon echter niet voorkomen, dat de attente Justin de Lange alsnog het vonnis voltrok.

Het bleef 0-3 en langs de lijn was de harde supporterskern van de Zinkwegse Boys bijna tevreden over het vertoonde spel, waarbij Bas Koelemeijer en Eric den Outer werden genomineerd voor de titel: ‘man of the match’ , vanwege hun sterke verdedigende optreden als basis voor de overwinning.