Ds. Lyonne Verschoor (rechts) en Cobi Crucq van de Open Hof kerk kregen de nieuwe Bijbelvertaling in de Bijbelkiosk aangeboden. In het midden Henk de Geus (foto: Erica de Niet)
Ds. Lyonne Verschoor (rechts) en Cobi Crucq van de Open Hof kerk kregen de nieuwe Bijbelvertaling in de Bijbelkiosk aangeboden. In het midden Henk de Geus (foto: Erica de Niet)

Nieuwe Bijbelvertaling NBV 21 aangeboden

Algemeen 430 keer gelezen

Oud-Beijerland - Woensdag 13 oktober werd om drie uur het eerste exemplaar van de nieuwe Bijbelvertaling NBV21 overhandigd aan ds. Lyonne Verschoor en Cobi Crucq van de Open Hof kerk. Dat gebeurde in de Bijbelkiosk aan de Oostdijk in Oud-Beijerland.

De nieuwe Bijbelvertaling heeft ca. 12.000 verbeteringen gekregen mede door input van alle betrokken lezers van de Bijbel. Met deze input is de NBV21 niet alleen de Bijbel voor, maar ook de Bijbel VAN de 21e eeuw geworden. De laatste vertaling stamt uit 2004.

Elk vers is opnieuw getoetst aan de brontekst en verbeterd waar dat nodig was. En er is extra aandacht besteed aan consistentie in de vertaling. Daardoor kun je teksten die met elkaar te maken hebben nu makkelijker aan elkaar verbinden. Dat maakt deze vertaling nog nauwkeuriger.

Een belangrijke wijziging is dat er weer hoofdletters worden gebruikt in alle woorden die naar God verwijzen. Veel lezers vonden dit echt een gemis in de vertaling uit 2004.

Het Nederlands van de NBV21 is van hoge kwaliteit. Het is één van de sterke kanten van deze vertaling. De taal van de psalmen is poëtisch, de taal van de brieven retorisch, de verhalen zijn pakkend. En nog belangrijker: veel lezers ervaren dat het taal is die spreekt tot hun hart. In de NBV21 is die hoge kwaliteit van het Nederlands gekoesterd en waar mogelijk versterkt.

Er zijn wel tien uitvoeringen verkrijgbaar van de NBV21 in de Bijbelkiosk. Van standaardeditie tot huwelijksbijbel. Tevens is de toelichting op de vertaalmethode verkrijgbaar.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in de Bijbelkiosk Hoeksche Waard aan de Oostdijk 8-10 in Oud-Beijerland. Tel. 0186-640191.

Zie ook: www.bijbelkioskhoekschewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant