Rien Donkersloot (op deze foto in de Joriskerk in Amersfoort) speelt zaterdag in Mijnsheerenland. (foto: Erik van Til)
Rien Donkersloot (op deze foto in de Joriskerk in Amersfoort) speelt zaterdag in Mijnsheerenland. (foto: Erik van Til)

Orgelconcert bij Kaarslicht in de Laurentiuskerk

Algemeen 283 keer gelezen

Mijnsheerenland - Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur is er in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland weer een orgelconcert bij kaarslicht.

Huisorganist Rien Donkersloot bespeelt dan het Bätz/van Vulpen-orgel in een gevarieerd programma. Op het programma staan werken uit de 18e en de 19e eeuw. Rien begint zijn concert met een monumentaal werk van Dietrich Buxtehude. Van hem klinkt “Magnificat primi toni”, een zeer afwisselend werk waarin diverse klankkleuren van het orgel naar voren komen. 

Van Johann Nicolaus Hanff klinken enkele koraalvoorspelen over Lutherse koraal melodieën; in deze koralen klinken diverse karakteristieke solostemmen van het orgel. Van Johann Sebastian Bach klinkt onder meer diens derde triosonate: heerlijke kamermuziek die voor het Mijnsheerenlandse orgel geschreven lijkt te zijn.
Daarnaast klinkt het monumentale drieluik, Toccata, Adagio en Fuga BWV 564. Felix Mendelssohn schreef een zestal orgelsonates; op 23 oktober klinkt zijn derde sonate met daarin verwerkt het Lutherse koraal “Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir”. Als besluit van het concert klinkt een improvisatie.

Van harte uitgenodigd dit concert mee te maken. Reserveren is NIET verplicht, maar mag natuurlijk wel (musicalaurentius@hotmail.com). Toegang is 8 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Kijk ook op: www.musicalaurentius.nl of de website van Rien Donkersloot: www.riendonkersloot.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant