Afbeelding

De Open Hof opent deuren om overledenen te gedenken

Algemeen 185 keer gelezen

Oud-Beijerland - In de Protestantse Gemeente De Open Hof is het gebruikelijk om op de zondag rondom Allerzielen de namen te noemen van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Dat zal ook dit jaar plaatsvinden op zondag 31 oktober. Juist in deze tijd hebben velen de behoefte aan momenten van herdenken en gedenken. Daarom geeft De Open Hof aan iedereen de gelegenheid hierbij stil te staan. 

Op dinsdag 2 november is de kerk tussen 16.00 en 20.00 uur geopend voor iedereen die een kaarsje wil aansteken ter herinnering aan een geliefde. Iedereen is van harte welkom, ook niet gemeenteleden! Ieder jaar wordt in de Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland tijdens de kerkdienst rondom Allerzielen uitgebreid aandacht besteed aan de herdenking van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Veel familieleden en gemeenteleden zijn hierbij aanwezig. 

De namen worden genoemd en een kaars, met daaraan een lintje met de naam, wordt ontstoken, meestal door de familie. Het voelt als een warme deken om met elkaar te herdenken en de herinnering levend te houden aan mensen, geliefden, familie, die zijn overleden. Na afloop mag de familie de kaars meenemen, evenals het steentje, met daarop de naam van de overledene, dat bij de levensweg lag.

Daarom heeft De Open Hof het plan opgevat om de kerkdeuren op dinsdag 2 november te openen tussen 16.00 en 20.00 uur. Iedereen kan binnenlopen om een kaarsje aan te steken voor iemand die men wil gedenken en meedraagt in het hart. De kerk is dan voor iedereen geopend, voor gemeenteleden en niet-gemeenteleden, voor gelovigen en niet-gelovigen. Om ca 19.15 uur is er een kort avondgebed. Voor degenen die daar behoefte aan hebben zijn de beide predikanten aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant