Doel van het spel is om de asymmetrische bowls zo dicht mogelijk bij de jack (doelbal) te plaatsen. (foto: pr)
Doel van het spel is om de asymmetrische bowls zo dicht mogelijk bij de jack (doelbal) te plaatsen. (foto: pr)

Bowls is dé sport voor senioren

Algemeen 425 keer gelezen

Oud-Beijerland - Van oorsprong is bowls een Engelse sport die zowel door mannen als vrouwen gespeeld kan worden. Het wordt vooral door senioren beoefend. Bowls is een indoorsport en wordt gespeeld op een mat van 30 meter lang en 4 meter breed. Doel van het spel is om de asymmetrische bowls zo dicht mogelijk bij de jack te plaatsen. De jack is een klein balletje dat als doelbal fungeert. Dit is enigszins vergelijkbaar met jeu de boules. Alleen worden de bowls niet gegooid maar gerold. 

In de Hoeksche Waard kan bowls gespeeld worden bij Bowlsvereniging Oud Beijerland. Bowls is geen intensieve sport. Concentratie, techniek en tactiek is belangijker dan uithoudingsvermogen. Daarom is bowls uitermate geschikt voor senioren. Daarnaast kan je, via bowls, je sociale netwerk uitbreiden. Nu er minder coronaregels zijn is het een goede gelegenheid om weer iets aan sport te gaan doen en kennis te maken met bowls.

Toernooi

Op zaterdag 6 november organiseert Bowlsvereniging Oud-Beijerland een toernooi in De Boogerd aan de Hortensiastraat waar 22 teams aan deelnemen. Er wordt gespeeld van 10.00 tot 16.00 uur. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze sport. 

Wanneer men nieuwsgierig geworden is en zelf wil ervaren hoe het is om bowls te spelen kom dan langs op een van de speeldagen. Deze zijn op dinsdag van 10 tot 12 uur of op vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur in het Sportcentrum De Boogerd in Oud-Beijerland. U kunt dan zelf de bowls laten rollen. Uiteraard zorgt men voor bowls en leggen ze de spelregels uit. 

Gedurende 4 weken kunt u vrijblijvend kennismaken met het spel. Als men bowls een leuke sport vindt kan men zich aanmelden als lid van de vereniging. Het wordt op prijs gesteld dat men vooraf laat weten langs te willen komen. Dit kan via Ada Mourits (voorzitter) telnr. 06-14733616 of Willy Baris (secretaris), telnr. 0186-612280. Ook kunt u hen benaderen voor meer informatie over bowls. Meer informatie is te vinden op website: www.bowlsoud-beijerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant