Afbeelding

Klaaswaalse Bo Bloem schrijft debuutroman

Algemeen 567 keer gelezen

Klaaswaal Op 19 november verschijnt ‘De lange weg naar morgen’ van Bo Bloem. Een psychologische roman over de kracht van vriendschap en liefde, de impact van het verleden op het heden en over het loslaten van oude waarheden.

'Een jaar geleden begon ik aan het verhaal met geen ander doel voor ogen dan het verhaal van de toen nog 2 dimensionale Deirdre, die al een tijdje in mijn hoofd zat op te schrijven', zegt Bo op haar facebookpagina, 'maar al vrij snel werd Deirdre een echt persoon en als schrijver was ik dan ook vaak verbaasd over de gebeurtenissen die volgden. Alsof ik het voorrecht had een kijkje in haar leven te nemen. Ik hoop dat de lezer net zo van Deirdre's reis zal genieten als ik heb gedaan tijdens het schrijven ervan.' 

‘De lange weg naar morgen’ kent boeiende personages en is een intrigerend, goed geconstrueerd verhaal met spanning, romantiek en drama en dat alles in een uiterst plezierige schrijfstijl. Bloem ziet kans om –vooral- het hoofdpersonage zó voor het voetlicht te brengen dat zij onder je huid kruipt en je als lezer absoluut móet weten hoe het met haar afloopt.

Dat hoofdpersonage, Deirdre van Oorschot, heeft geen beschut leven geleid, haar familie was alles behalve doorsnee en het is dan ook aan haar grootmoeder en vriendengroep te danken dat zij als volwassene een redelijk stabiel leven leidt. Dan begint het verleden haar in te halen en langzaam brokkelen de verdedigingsmechanismes uit haar jeugd af en zal ze een aantal drastische keuzes moeten maken om te overleven.

Edo van Eick is de behandelend arts van Deirdre’s moeder en ontdekt als snel na hun eerste kennismaking de schokkende waarheid over de geheimzinnige band die Deirdre en hij delen. Zal het Edo lukken een plaats in haar huidige leven te veroveren als steeds duidelijker wordt dat hij aan de grond van alle belangrijke gebeurtenissen in haar leven heeft gestaan en zal Deirdre in staat zijn zich los te maken van haar narcistische vader en haar eigen negatieve zelfbeeld ?

De weg naar morgen is lang en gaat niet over rozen. Is het de moeite waard?

Bo Bloem woont met haar honden en katten in Klaaswaal en komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Ze heeft gewerkt als Verpleegkundige bij Delta Psychiatrisch Ziekenhuis en als instructrice bij Manege de Mustang.

Bloem begon op jonge leeftijd al te schrijven en deed met regelmaat mee aan gedichtfestivals en schreef enkele kinderboekjes. Zo’n tien jaar geleden begon zij serieus werk te maken van het schrijven. Ze schreef toen zelfs een drietal manuscripten geschreven, een daarvan in dezelfde stijl als het verhaal van Deirdre, een ander in het genre van de boekenreeks de Outlander. Nu verschijnt dan eindelijk het debuut van deze getalenteerde auteur. 

Boekgegevens: Uitgeverij Keytree | paperback | ISBN 9789492719447

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant