Sandra van Houwelingen.
Sandra van Houwelingen.

Sandra’s missie: Surinaamse keuken en verhalen

Algemeen 269 keer gelezen

Hoeksche Waard- Sandra van Houwelingen is smaakmaker en sociaal ondernemer in hart en nieren. Ze is opgegroeid met kipkerrie en karbonade en heeft vanaf jonge leeftijd een passie en missie: verbinding middels verhalen en de Surinaamse keuken. 

‘Eerst met mijn restaurant Sorgh & Hoop in Rotterdam-centrum en nu met mijn zelf ontwikkelde Surinaamse kruidenpasta’s die ook te koop zijn bij de JumboKoorneef in Oud-Beijerland’, vertelt Sandra. ‘In december komt mijn Surinaams kookboek met verhalen ‘Huiskip & Ons Belang’ uit. De 100% natuurlijke vegan Hindoestaanse, Creoolse en Javaanse kruidenpasta’s zijn voor snelle en makkelijke gerechten met groenten, kip en vis. Ze zijn voor iedereen met een overvolle agenda die nog nooit Surinaams heeft gekookt. De boodschappen haal je uit je eigen supermarkt zodat je nu snel en eenvoudig authentieke Surinaamse smaken van daar met producten van hier kan bereiden.’

In het kookboek ‘Huiskip & Ons Belang’ staan snelle en makkelijke Surinaamse recepten en verhalen van Surinaamse tantes, hun eetcultuur en geschiedenis. Sandra: ‘Ik voel me als kleine sociaal ondernemer vaak de Davida in gevecht tegen de grote Goliaths van de voedingsindustrie. Ik moet aan ‘guerilla marketing’ doen omdat ik niet over de grote promotie budgetten beschik. Ook is de missie maximale winst voor maximale sociale impact een belangrijke drijfveer voor het bedrijf. Naast he tondersteunen van sociale projecten in Suriname willen wij op langer termijn een chutneyfabriek in Nieuw-Nickerie opzetten voor vrouwen met kinderopvang.’ 

Meer over de missie vindt u op https://www.sorghenhoop.nl/over/missie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant