Afbeelding
KoopLokaal

Verleiding in Numansdorp, liefde voor brood en meer

Algemeen 1.097 keer gelezen

Numansdorp - Wie binnenkomt in de sfeervol ingerichte winkel van Verleiding aan de Voorstraat 22 in Numansdorp wordt direct getroffen door de ruimte en de vele facetten die de winkel zo kenmerken. Vooral het gevoel in luilekkerland te zijn beland overheerst: overal wordt de aandacht getrokken, de geur van lekker eten en leuke cadeau artikelen.

“Dat maakt onze winkel ook zo uniek,” zegt Marianne Wigant, ruim 12 jaar bedrijfsleider van deze winkel, onderdeel van Bussing brood. “Mensen die hier voor het eerst binnenkomen zijn aangenaam verrast en reuze enthousiast bij het zien van de verschillende afdelingen.

Bussing is in Numansdorp geen onbekende, al sinds 1899 wordt er brood gebakken door 4 generaties van de familie. De oorspronkelijke bakkerij bevond zich aan de Voorstraat met een winkeltje aan de straatzijde. Nadat rond 2001 de bakkerij verhuisde naar het industrieterrein werd de vrijgekomen ruimte grondig verbouwd tot een sfeervolle, ruime winkel en kwam de naam van Verleiding aan de gevel.

Naast het bakken en verkopen van traditionele broodproducten zijn er nog tal van andere producten in de winkel te vinden.

Steenoven

Met veel enthousiasme en passie vertelt Marianne dat begin dit jaar een steenoven in de winkel is gekomen, waarin sindsdien iedere dag de bakker in de winkel het B’rustiek brood en Vloerbrood bakt, brood waarvan het deeg minimaal 48 uur moet rijzen. “Je zou het slow baking kunnen noemen”. Het bakresultaat is een robuust brood met open kruim en een knapperige korst. Doordat het vocht in het brood wordt behouden, blijft het langer mals.

Door alleen nog gebruik te maken van 100% natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen worden de smaak en het karakter van het brood versterkt. “Met dit brood onderscheiden we ons echt van brood uit de supermarkt.”

Veelzijdig aanbod

“Naast brood hebben we eigenlijk alles in huis, behalve kaas, groente en fruit, want hier in de straat bevinden zich ook een bijzondere kaasboer en groentewinkel”.

Er is een aparte delicatessenhoek, waar allerlei producten te vinden zijn. Een uitgebreide vleeswarenafdeling met een ruime sortering mooie Italiaanse producten en een saladebar. Verder is er een notenbar en een mooie, goed gesorteerde wijnkamer.

Verleiding beschikt over een eigen notenbranderij, er wordt zelfs ambachtelijk Italiaans ijs gemaakt en voorin de winkel staan in de koeling vers bereide gezonde kant-en-klaar maaltijden, die thuis alleen maar even hoeven worden opgewarmd, maar ook een tapasplank voor thuis met heerlijke hapjes, lekker brood en een bijpassende wijn is mogelijk. Verleiding beschikt over de kennis en mogelijkheden om iedere wens om te zetten in iets moois en vooral lekkers.

Klantgerichtheid

Liefde voor het vak, passie voor het product en plezier in werken voor de klant zijn de bij Verleiding belangrijke aspecten. Het personeel is vrolijk en vriendelijk. De klant staat daarbij centraal. Dit komt ook tot uitdrukking in de aandacht die wordt besteed aan het samenstellen van diverse cadeaupakketten. Of het nu om een verjaardag, kerstpakket, of een relatiegeschenk gaat: samen met de klant wordt gekeken naar wat passend is bij de ontvanger. Maatwerk is hierbij erg belangrijk. Nu de decembermaand nadert is het extra leuk om eens rond te kijken wat Verleiding te bieden heeft.

Huiskamer

Achterin de zaak bevindt zich het horecagedeelte, dat in de ochtend al gevuld is met mensen voor een kopje koffie en daarna voor een eenvoudige of uitgebreide lunch.

“Het is de huiskamer van Numansdorp”, aldus Marianne. “Klanten die een broodje komen kopen, zien achterin een bekende en schuiven aan om samen gezellig wat te drinken en even bij te praten”. Ook ziet ze er regelmatig mensen alleen, die er spontaan met anderen in gesprek gaan. Zo heeft dit deel van de zaak een heel eigen sociale functie gekregen.

Zodra het weer kan zullen er op vrijdagavond thema-avonden worden georganiseerd. Gedacht wordt aan wijnproeverijen, waar onder deskundige leiding diverse wijnen uit een specifieke streek of land kunnen worden geproefd, vergezeld van bijpassende lekkere hapjes. Ook avonden met verschillende soorten speciaal bier met garnituur staan op de agenda.

Verleiding is een mooie en veelzijdige winkel, waar klanten en personeel graag zijn. Momenteel is er nog ruimte voor nieuw personeel. Loop eens binnen en kijk eens rond, maak een praatje en probeer dan maar eens de Verleiding te weerstaan!

Bakkerij Bussing

Chr. Huygensstraat 12 / Voorstraat 22

3281 ND Numansdorp

0186-681180

www.bussingbrood.nl

info@bakkerijbussing.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant