Afbeelding
KoopLokaal

“We doen het goed of we doen het niet!”

wo 17 nov 2021, 15:46 Algemeen 369 keer gelezen

Maasdam - Dit motto is al meer dan 85 jaar bepalend voor de bedrijfsmentaliteit van Bouw- en Aannemingsbedrijf Barendregt B.V. in Maasdam, waar het sinds 1925 in de dorpskern gevestigd is.

De overgrootvader van de inmiddels 4e generatie begon in dat jaar als meestermetselaar en werd vooral door boerenbedrijven ingehuurd voor allerlei metselklussen. Later kwamen zijn zoons erbij en werd in 1935 het aannemingsbedrijf opgericht. Na een moeilijke tijd gedurende de oorlogsjaren kon het bedrijf groeien en bloeien bij de wederopbouw van Nederland en is het uitgegroeid tot een stevig bedrijf dat zich kan bogen op een ruime kennis en ervaring met heel veel facetten in de bouw. Het familiebedrijf wordt sinds 2009 geleid door Cees Barendregt, wiens zoons Leen en Corné inmiddels ook al een aantal jaren in het bedrijf werkzaam zijn. “Heel leuk om het bedrijf zo samen voort te mogen zetten”, vertellen ze trots.

Totaalpakket

Of het nu gaat om een aanbouw, het vervangen van een dak of de bouw van een totaal nieuwe woning, bij Barendregt B.V. kan men voor al deze werkzaamheden terecht.

Het werkterrein is heel breed: woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en ouderhoud en zelfs interieurbouw behoren tot de expertise. “We zijn vooral werkzaam in de Hoeksche Waard, Dordrecht en ook in Rotterdam”, vertelt Leen, de achterkleinzoon van de oprichter. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met bekende lokale (Hoeksche Waardse) onderaannemers als schilders, loodgieters en elektriciens en straatmakers, waardoor de contacten goed en de lijnen kort zijn. “Verder staat de vaste ploeg allround medewerkers garant voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs”, geeft Cees aan.

Dit resulteert in een grote groep tevreden vaste klanten, die regelmatig terugkeren. Zo werd Leen recent ingeschakeld voor een aanbouw bij 3 twee-onder-een-kapwoningen in Putterhoek, die in het verleden nog door zijn grootvader bleken te zijn gebouwd. “Dat geeft wel een fijn gevoel en is mooi om mee te maken!” Een andere sterke kant van het bedrijf is dat het over veel eigen materieel beschikt, waardoor het gemakkelijk en snel op veel plaatsen inzetbaar is.

Onderhoud en ontzorgen 

Barendregt B.V. werkt veel voor bedrijven in de voedingssector: bijvoorbeeld Friesland Campina, in Maasdam, van Oordt in Oud-Beijerland, Vreugdenhil in Gorinchem, en Sillevoldt rijst in Papendrecht. Daarnaast mag het ook een aantal bedrijven in de chemische industrie tot haar vaste klantenkring rekenen.

Het werk in de voedingsindustrie verlangt specifieke aandacht voor schoon werken en het opvolgen van de HACCP-richtlijnen. Barendregt B.V. beschikt over de expertise om hieraan te voldoen. In veel gevallen betreft het onderhoudscontracten met beschreven werkzaamheden. Het bedrijf werkt ook voor het jongste werelderfgoed, de Van Nellefabriek in Rotterdam, daar zijn ze heel erg trots op! Ook voor kleine incidentele klusjes hoeft de klant niet een ander in te schakelen, “dat doen we gewoon even”, aldus Corné.

Particuliere klanten

Naast de werkzaamheden voor bedrijven is er ook ruime aandacht voor particuliere klanten, waarbij persoonlijk contact en maatwerk voorop staan en dan maakt het niet uit of het om een kleine aanbouw of een groot project gaat. Ook als de klant nog niet precies weet wat hij zou willen, kan Barendregt B.V. van dienst zijn. “Men hoeft niet eerst een tekening door een architect te laten maken” aldus Leen, “wij denken met de klant mee en maken dan zelf een tekening. Op basis daarvan wordt een gedetailleerde offerte gemaakt en kunnen we aan de slag”. De klant wordt in het proces van brainstormen tot en met oplevering begeleid, waarbij zorgvuldigheid voorop staat en wordt voorkomen dat de klant voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Toekomst

Plannen om nog heel veel groter te groeien heeft het bedrijf niet. “Aan groei zitten grenzen” stellen de heren. “We zitten hier fijn centraal in Maasdam, nog op de plek waar onze overgrootvader is begonnen”. Cees geeft aan dat Barendregt B.V. zijn personeelsbestand graag nog zouden willen uitbreiden met een aantal vakkundige allround timmermannen. Ze zijn op zoek naar allround vakmensen, met name ervaren timmerlui of een voorman, die kunnen direct bij het bedrijf aan de slag! Bent u op zoek of kent u anderen met ervaring die aan het werk zouden willen bij een bekend en vertrouwd Hoeksche Waards familiebedrijf met ruim 85 ervaring, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen.

Bouw- en aannemingsbedrijf Barendregt B.V.

Dorpsstraat 13a
3299 BB Maasdam

Tel. 078-6761387
info@barendregtbv.nl

www.barendregtbv.nl 

Uit de krant