De eerste 5 kandidaten op de SGP-lijst.
De eerste 5 kandidaten op de SGP-lijst.

SGP Hoeksche Waard maakt kandidatenlijst bekend

wo 17 nov 2021, 17:29 Algemeen 614 keer gelezen

Hoeksche Waard - De definitieve volgorde van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande is bepaald. Dit is gedaan naar aanleiding van het voorstel van het bestuur aan haar leden. De samenstelling van de lijst is enigszins veranderd ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen. SGP Hoeksche Waard is een van eerste partijen die de kandidatenlijst publiekelijk bekend maakt.

Eerder maakte de SGP de lijsttrekker al bekend: Adriaan van der Wulp (45 jaar). Hij is geboren en getogen in de Hoeksche Waard en woont samen met zijn vrouw en kinderen in ‘s-Gravendeel.

Continuïteit en vernieuwing

In totaal telt de kandidatenlijst 25 namen. Op plek 2 staat Arie van der Linden (63 jaar) gevolgd door Gerjan Neele (32 jaar). Zij zetten zich al heel wat jaren in voor de partij. Arie is al ruim 20 jaar actief en Gerjan mag de SGP al een periode van 9 jaar vertegenwoordigen. De volgende op de lijst is Karel van der Linden (53 jaar): “De Bijbel is het uitgangspunt voor mijn politiek handelen. Graag uw steun om burgerschap in de Hoeksche Waard concreet te maken.”

Op plek 5 komt Gert-Jan Janssens (47 jaar), gestart in 2019 als burgerraadslid en nu anderhalf jaar actief als raadslid. Gevolgd door Nico van Stam (38 jaar) op plek 6. Nico is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer op het gebied van (interim) management, organisatieadvies en projectmanagement. 

Plek 7 tot 10 op de lijst

Op plek 7 staat Arjan van Steenselen (56 jaar), die samen met zijn vrouw naar volle tevredenheid in Strijen woont. De jongste naam op de kieslijst is Niels Hobbel. Hij is 26 jaar en studeert voor een master Nederlandse politiek aan de Universiteit in Leiden. Plek 9 wordt gevuld door Hans Seip (39 jaar) die zich voor de komende periode weer kiesbaar stelt als raadslid. Op plek 10 staat Johan Matze (50 jaar). Johan is beëdigd fractievertegenwoordiger van de SGP in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Gezonde verdeling van achtergrond en leeftijd

De SGP Hoeksche Waard heeft gelet op een goede verdeling van achtergronden en leeftijden. Zo staan er naast mensen met veel politieke ervaring, ook ondernemers, een docent en student op de lijst. Daarnaast komen de kandidaten uit verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard, wat betekent dat het eiland in de volle breedte wordt vertegenwoordigd.

De volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022:

 1. Adriaan van der Wulp
 2. Arie van der Linden
 3. Gerjan Neele
 4. Karel van der Linden
 5. Gert-Jan Jansens
 6. Nico van Stam
 7. Arjan van Steenselen
 8. Niels Hobbel
 9. Hans Seip
 10. Johan Matze
 11. Arjan Groeneweg
 12. Piet van Leenen
 13. Koos van der Ree Doolaard
 14. Jan Rozendaal
 15. Dirk-Willem Huisman
 16. Pieter Mourits
 17. Peter Spek
 18. John Snoep
 19.  Peter van der Hoek
 20.  Marinus den Breejen
 21. Jan de Waard
 22. Kees Voordijk
 23. Gijsbert van Randwijk
 24. Wilco Izelaar
 25. Marco Vis

Uit de krant