Afbeelding

Vijfde derby op rij voor ZBVH, nu tegen Zinkwegse Boys

Algemeen 499 keer gelezen

Zuid-Beijerland - De wedstrijd ZBVH- Zinkwegse Boys werd zaterdagmiddag 20 november gespeeld zonder publiek onder een grauwe lucht. De gasten kwamen goed uit de startblokken: al in de 2e minuut werd er gescoord. Een strakke voorzet van Rens Burgwal werd met een schitterende volley snoeihard door Simon van Rheeden binnen geknald: 0-1. ZBVH schrok wakker en ging beter voetballen zonder op een kansje in de 7e minuut na, echt gevaarlijk te worden.

In de 13e minuut viel Rens Burgwal met een hamstringblessure uit. Een aderlating voor de Zinkwegse Boys. Invaller Efraïm Hardlooper viel echter goed in. De mannen van ZBVH kwamen wel steeds beter in de wedstrijd, ook door wat slordig spel van de bezoekers. Keeper Stephan van Lierop heerste echter in zijn doelgebied, zodat er weinig echte kansen voor de thuisploeg kwamen. In de 35e minuut kreeg Zinkwegspeler Mitchel Dirkx een verdiende rode kaart: hij zette een sliding te laat in en gleed door op het gladde veld waarbij hij een tegenstander meenam. Met één man meer nam ZBVH nog meer het initiatief, maar bij de rust was het nog 0-1.

In de 1e minuut van de tweede helft werd het toch 1-1 na slordig verdedigen van de roodblauwe formatie van trainer Peter van Dam.

Die greep in en bracht Matthew Verheul in, wetende dat deze levensgevaarlijk is in de counter. Het bleek een gouden wissel: bij zowat zijn eerste actie sprintte de ‘golden boy’ de 16 in en kon slechts met een overtreding gestuit worden. Penalty, waarbij opgemerkt, dat hier een rode kaart ook op zijn plaats geweest zou zijn, maar de verder prima leidende scheids hield de kaart in zijn zak. Simon van Rheeden voltrok het vonnis genadeloos: 1-2.

Daarna probeerde ZBVH nog een gelijkmaker te forceren met ‘powerplay’, maar echte kansen kwamen aan de andere kant. In de 64e minuut schoot Simon van Rheeden nog net voorlangs, maar het was Matthew Verheul, die in de 77e minuut op pure snelheid de keeper van de thuisploeg versloeg en beheerst de 1-3 binnen schoot.

Goed verdedigend werk van Eric den Outer, John van der Zanden en de in het laatste deel wat meer naar achteren spelende Mike Fiere zorgden, samen met de wederom goed keepende Stephan van Lierop, dat er weinig echte kansen voor de Zuid Beijerlanders kwamen. Dat de scheids nog een penalty aan ZBVH gaf is alleen van belang voor de statistieken.