Het gezelschap in Klaaswaal.
Het gezelschap in Klaaswaal.

Sinterklaas toert verder

Algemeen 272 keer gelezen

Hoeksche Waard - Aangezien Sinterklaas en zijn Pieten niet overal tegelijk kunnen zijn maakten ze zaterdag 20 november opnieuw een rondrit door verschillende dorpen in de Hoeksche Waard.

Overal werden ze met veel enthousiasme door de jeugd ontvangen. En uiteraard had het Spaanse gezelschap het nodige aan lekker snoepgoed bij zich. De cadeautjes laten nog even op zich wachten want Sinterklaas is nog niet jarig. 

Aangezien aankomsten in de haven te veel drukte op één plek met zich mee zou brengen ging men in optocht door de straten. 

Met de stoomboot naar Klaaswaal is sowieso al erg moeilijk. Ook paard O zo snel kon er niet bij zijn maar de Sint en de pieten kregen een ander briljant idee. Klaaswaal heeft namelijk een heel bijzondere renstal: MP motorsport.

MP Motorsport wilde Sinterklaas wel helpen en stelde een racewagen uit de renstal beschikbaar. Zo reden de Sint en de pieten met een racewagen door Klaaswaal. Langs de route werd er fanatiek gezwaaid. 

De Sint stopte zelfs even in de Jaap Kosterstraat om Diede te feliciteren met haar 6e verjaardag. De Sint en de pieten hebben genoten van de rondrit door Klaaswaal maar hoopt dat het volgend jaar weer op de traditionele manier kan gaan.

Alle inzenders van de leuke foto’s: hartelijk dank !!

Toch een soort boot intocht in Heinenoord. (foto: Jaco de Vroet)
Gelukkig is Sint altijd goed herkenbaar temidden van zoveel mensen. (foto: Bas Schelling)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant