André Dippell.
André Dippell.

Lezing bij HWDuurzaam over actuele ontwikkelingen op energiemarkt

Algemeen 220 keer gelezen

Hoeksche Waard - De directeur van de landelijke energiecoöperatie OM | Nieuwe Energie, André Dippell, komt naar de Hoeksche Waard om te spreken over de actuele ontwikkelingen op de energiemarkt. 

Hij houdt op donderdag 25 november, op uitnodiging van HWDuurzaam, een lezing over de vraag waarom het opwekken van duurzame energie de voorkeur heeft boven fossiel gestookte energiecentrales en aardgas als verwarmingsenergie. 

OM | Nieuwe Energie is de koepel waarbij de coöperatie HWDuurzaam is aangesloten samen met bijna 60 andere lokale en regionale groene energieleveranciers. Dippell zal ook ingaan op de actuele situatie met de hoge gasprijs die op het ogenblik de prijs voor duurzame energie opdrijft. Aansluitend is er een discussie over de energieproblematiek van de toekomst. 

De bijeenkomst begint met een inleiding door Henk de Koning uit Mijnsheerenland, actief binnen HW Landschap, naar aanleiding van de Sint Elisabethvloed in de nacht van 18 op 19 november 1421, dit jaar precies 600 jaar geleden. Hij zal vertellen hoe de veenwinning in die tijd bijdroeg aan het ondergraven van de dijken in dit gebied en daarmee aan de ondergang van de toenmalige Groote of Hollandsche Waart. De parallel met mogelijke gevolgen van de klimaatverandering ligt voor de hand: laten we gebeuren dat de Hoeksche Waard opnieuw onder water verdwijnt? 

HWDuurzaam organiseert dit seizoen een serie lezingen over duurzaamheid, energietransitie en andere onderwerpen die daarmee te maken hebben. De regionale energie- en duurzaamheidscoöperatie wil door informatievoorziening en opinievorming over deze onderwerpen bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

De bijeenkomst op donderdag 25 november is de tweede in de serie. Deze wordt gehouden in het Nationaal Landschap Centrum (NLC), Veerweg 1C in Numansdorp en begint om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant