Afbeelding

SHO blijft onderin rechterrijtje hangen

Algemeen 288 keer gelezen

Oud-Beijerland - De tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd zonder publiek, dit keer zaterdagmiddag 27 november tegen Oranje Wit, werd in een nog troostelozer ambiance gespeeld dan het duel van vorige week tegen RVVH.  Trainer Sander Fakkel zag een kwartet geblesseerden op de tribune plaatsnemen: Peter Konings, Andrew van Tiggelen, Giovanni Breevaart en Rowdy Rijsdijk moesten dik aangekleed toekijken.
SHO kwam goed uit de startblokken en mocht meteen al twee hoekschoppen nemen. De gasten waren er niet van onder de indruk, binnen vijf speelminuten hadden zij de cornerverhouding alweer in evenwicht gebracht om die vervolgens in een ruime voorsprong uit te bouwen.
In de eerste helft was het vooral Kevin Angel Queijo die zich kon uitleven, in de tiende minuut speelde hij Ricky Bokhoven vrij in de zestien maar de keeper kon ingrijpen. Even later kreeg Kevin zelf een kopkans maar de bal werd voor de lijn uit de doelmond weggewerkt. Oranje Wit nam meer het heft in handen en scoorde zelfs na een kwartier maar er was sprake van buitenspel. SHO kreeg het nu moeilijk en moest het hebben van een paar snelle uitvallen. Na bijna een half uur moest ook bij SHO een bal van de lijn gehaald worden om een achterstand te voorkomen.
Danny Kerpel, inmiddels met geel op zak, kopte een voorzet van Kevin Angel over, liep ook Roy van der Pligt tegen geel aan en Ricky Bokhoven, door Kevin gelanceerd, schoot voorlangs.
Net voor de pauze scoorde Oranje Wit nogmaals maar wederom gooide offside roet in het Dordtse eten.
Voor de tweede helft loste Tim de Pender Dennis Outermans af en bleven de twee met geel belastte spelers staan, wat SHO na een kwartier lelijk zou opbreken. Na een kort offensief van de gasten dwong SHO drie corners op rij af. Na de derde hoekschop toucheerde de inzet de paal waar Danny Kerpel alert reageerde en de bal binnenwerkte: 1-0. Lang kon de doelpuntenmaker en SHO niet van de voorsprong genieten. Bij de eerstvolgende aanval van Oranje Wit maakte Kerpel net buiten het strafschopgebied een overtreding die scheidsrechter Akkaya ook geel waard vond. Hij moest overigens aanvoerder Dennis Groosjohan raadplegen om te vragen wie de overtreding maakte. Het bleek dus Danny Kerpel te zijn die vervolgens met tweemaal geel kon inrukken. De vrije trap die de gasten nog tegoed hadden werd door Ibo Ozbilek hard en laag in de korte hoek binnengeschoten: 1-1.
Het in ondertal verkerende SHO miste  op de druilerige en sfeerloze?Kikkershoek de steun van het publiek en het was al snel duidelijk dat het, ondanks reparatiewerk van Fakkel die Roy van der Pligt naar de kant haalde voor de meer verdedigend ingestelde Mart van der Meijde (die zijn competitiedebuut maakte) een moeilijk verhaal zou worden.

Tien minuten na de gelijkmaker nam Oranje Wit de leiding. Pascal van der Kooij haalde vanaf de rand zestien uit en de bal verdween rakelings langs de paal in de rechterbenedenhoek: 1-2. Hoewel het al een verloren zaak leek wisselde Fakkel nog tweemaal, Sander de Heus loste Ricky Bokhoven af en Ferdinand Römelingh kwam er in voor Bowy van de Veerdonk. Tussen de wissels door scoorde Mike Langerak 1-3, daarna kreeg Bedirhan Yildirim zijn tweede gele kaart zodat het tien tegen tien werd. Doelman Marnix van Vuuren ging ook nog geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Luc Francissen. Het deerde de Dordtenaren vrijwel niks want kort voor tijd maakte Ibo Ozbilek zijn tweede van de middag: 1-4. In de slotminuut zorgde Sander de Heus voor een nauwelijks dragelijker stand: 2-4. Vooraf had SHO gehoopt in mogelijk de laatste wedstrijd van dit jaar de punten in huis te houden en daarmee en sprongetje op de ranglijst te maken, maar blijft nu onderin het rechterrijtje hangen. Oranje Wit stijgt door de verdiende overwinning naar de ietwat vertekende derde plek.
Opstelling SHO:
Brian de Vaal; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans, Bowy van de Veerdonk; Ingmar van Bruggen, Roy van der Pligt, Robin Winkels; Ricky Bokhoven, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
46’ Tim de Pender voor Dennis Outermans
62’ Mart van der Meijde voor Roy van der Pligt
73’ Sander de Heus voor Ricky Bokhoven
78’ Ferdinand Römelingh voor Bowy van de Veerdonk
Scheidsrechter Feret Akkaya had geel voor Danny Kerpel (2x=rood 59e min.) en Roy van der Pligt van SHO en Ruben Retel en Bedirhan Yildirim (2x=rood 80e min.) van Oranje Wit. Bij het verlaten van het veld kreeg SHO-trainer Sander Fakkel “wegens commentaar op de leiding” de rode kaart voorgehouden.
De wedstrijd van dinsdagavond voor de Fidus-cup Drechtstreek - SHO gaat door de coronaperikelen niet door en is verplaatst naar februari 2022.

04-12-2021 XerxesDHC - SHO
Voor zaterdag staat de uitwedstrijd tegen XerxesDHC op het programma. Aanvangstijd is 14.30 uur.

23-11-2021 SHO - Capelle
Dinsdagavond oefende SHO tegen Capelle. Al na een paar minuten kon Roy van der Pligt profiteren van een uitglijder van de Capelse doelman op de gladde kunstgrasmat van SHO: 1-0 wat ook de ruststand werd. Meteen na de doelwisseling binnen twee minuten 1-2. Uiteindelijk maakte Capelle er nog twee, zodat 1-4 op het bord verscheen.