Heinenoord viert een doelpunt. (foto: Jack van der Starre)
Heinenoord viert een doelpunt. (foto: Jack van der Starre) Jack van der Starre

HEINENOORD MOEIZAAM LANGS DE 9 VAN NEPTUNUS SCHIEBROEK

Algemeen 443 keer gelezen

HEINENOORD - Op het sfeerloos Sportpark de Tienvoet heeft Heinenoord zaterdag 27 november de tweede overwinning behaald.
Door de coronaregels een lege tribune, (de weg was door de opper-stuward hermetisch afgesloten). Door het ontbreken van Toine en Anthal v.d. Berg, Alexander Deetman en Martijn Terlouw, moest coach Joop Hiele zijn verdediging behoorlijk aanpassen.
Hij deed dat met Davy Kaptein en Mitch Fransen centraal achterin en de voormalig linker en rechterspits van ‘s-Gravendeel aan de zijkanten.
De Rotterdammers kwamen fel uit de startblokken, wat al na 2 minuten een enorme kans opleverde voor Sander Duin, die van dichtbij uithaalde en zijn pegel tot corner zag verwerkt door een geweldige reflex van doelman Marvin van Tienen.
Uit deze hoekschop was het Tom Kuil die de bal met net over de lat mikte en de bedoeling van coach Ben Spork was meteen duidelijk, temeer omdat zijn ploeg evenals Heinenoord in de slotfase nog al eens onderuit ging.
Uiteraard gaf het de verdediging handen vol werk, maar vooralsnog reageerden zij in deze vreemde opstelling uitstekend.
Toen deze storm in de bittere kou een beetje was gaan liggen, was het de beurt aan de mannen van Joop Hiele, die het heft in handen namen en via Donny Navajas de score in de 12e minuut met een prachtig doelpunt opende. 1 – 0,
De bezoekers, moeilijk te onderscheiden van de gasten in het gestreepte tenue gingen op jacht naar de gelijkmaker en aan de solo van Tom Kuil werd op tijd een einde gemaakt door een prima ingreep van Davy Kaptein.
Toen Karam Bensedjed er vandoor ging was het Jelle v.d. Starre, die er op tijd bij was om dit gevaar te keren en ook Mitch Fransen had zijn handen vol met opruimen.
Toch was het in de 25e minuut aanvoerder Sander Duin, die een afgeslagen corner vol op de pantoffel nam en Marvin van Tienen het nakijken gaf, 1 – 1.
Aan de andere kant probeerden Ibrahim El Morabit en Dejan de Feiter het de tegenstander lastig te maken wat niet erg lukte.
Na ruim een half uur spelen werd aanvoerder Arto Dielhof door Issam Ahmar el Hank zo onbesuisd aangevallen, dat scheidsrechter Roy Labeur uit Amsterdam meteen rood trok en de nummer 10 kon gaan douchen.
Door deze beslissing ontstond er een opstootje waarbij Mitch Fransen tegen een gele kaart aan liep, Ilyas Chouaibi klappen uitdeelde en ook hij de rode kaart kreeg voor getoverd en kon gaan douchen.
Met 11 tegen 9 werd de wedstrijd voortgezet en leek het een makkie voor de Noord om de punten binnen te halen.
In de prakrijk liep het anders want de Rotterdammers verdedigden het gelijke spel als leeuwen, kwamen zelfs af en toe tot de aanval en haalden in ieder geval met deze stand de rust.

Het tweede bedrijf begon met een fel aanvallend Heinenoord waarbij de opgekomen Mitch Fransen het eerste schot loste, wat maar moeilijk tot hoekschop kon worden verwerkt door
doelman Steven Cijntje.
Uit deze corner schoot Dejan de Feiter maar net over en bij de volgende poging was zijn rollertje geen probleem voor de Rotterdamse sluitpost.
Nadat ook het schot van Ibrahim el Morabit werd geblokt en de pegel van Arto Dielhof maar net over de lat scheerde was het tijd voor Ramy Salem binnen de lijnen te komen voor Dejan de Feiter.
Zijn eerste poging in de 65e minuut eindigde met een daverend schot op de lat, echter in de 75e minuut kwam zijn voorzet loepzuiver bij Donny Navajas, die met een fraaie kopbal de 2-1 op het scorebord bracht.
Het ijs was gebroken en de ene corner na de andere volgde tot dat op een gegeven moment de bal bij Djimm Kammerman terecht kwam en hij met een fantastische uithaal de eindstand op 3-1 bepaalde.
Een pegel van Larbi el Harouchi werd in de slotfase via de vingertoppen van Steven Cijntje tot de zoveelste hoekschop verwerkt, wat overigens niks opleverde en was de tweede overwinning, zij het moeizaam 55 minuten tegen 9 man, een feit.
In de stand staat Heinenoord nu op plaats 11.

Dit zou wel eens, gezien de huidige coronaregels, de laatste wedstrijd van 2021 kunnen zijn. Mocht het zo blijven volgt a.s. zaterdag een bezoek aan de koploper R.V.V.H in Ridderkerk. Aanvang : 14.30 uur.