Duel tussen Jordi Westein (OSV) en Zoey Hoogwerf. (foto: Sandra Barth)
Duel tussen Jordi Westein (OSV) en Zoey Hoogwerf. (foto: Sandra Barth) Sandra Barth

Veel doelpunten bij ’s-Gravendeel OSV Oud-Beijerland

Algemeen 332 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Het duel kende geen winnaar, in wat wel eens de laatste wedstrijd van 2021 zou kunnen zijn, wegens de nieuwe maatregelen…..

Het initiatief lag even bij Oud–Beijerland de eerste vijf minuten, het eerste kansje was dan ook voor de gasten. Dedier Bos kon doelman Jurre de Ronde niet verrassen. Maar nadat Perrie Huisman even later net niet bij de bal kon komen na een heerlijke steekpass van Ryan Aarnoudse, omdat doelman Jurre Roeling hem voor was, was ’s-Gravendeel de iets betere ploeg.

De thuisploeg kwam rond minuut twintig op voorsprong. Youri Ton kon de bal achter doelman Roeling werken nadat de bal maar half verwerkt werd in de Oud–Beijerlandse verdediging, 1-0.

Oud–Beijerland had even geen antwoord op het spel van ’s-Gravendeel, en moest even later tegen een grotere achterstand aankijken. Uit een fraaie aanval via de linkerflank, met een strakke voorzet van Maurits Kuiper, werd deze door Perrie Huisman even zo fraai afgerond, 2-0..

Het verschil werd kort hierna weer terug gebracht naar één doelpunt. Niet echt goed verdedigend werk in de ’s-Gravendeelse defensie werd door Tim Wiendels afgestraft, 2-1.

’s-Gravendeel rook in de eerste helft dat het de voorsprong wel weer kon uitbreiden. Weer een voorzet van Maurits Kuiper werd nu door Ryan Aarnoudse richting doel gewerkt, maar doelman Roeling kon knap redding brengen. Maar Roeling moest voor de derde maal de gang naar het doel maken. Youri Ton kopte de bal heel attent achter de lange doelman, nadat de bal uit een corner slecht werd uitverdedigd. Zo kon met de 3-1 stand gerust worden, dacht men aan ’s-Gravendeelse zijde. De klok stond al eventjes op vijfenveertig minuten, maar de goed leidende arbiter van Drunen trok er terecht nog wat blessuretijd bij. Daar profiteerde Dedier Bos van. Hij zorgde ervoor dat er met de 3-2 stand gerust werd.

Deel twee gaf een ietwat ander beeld dan de eerste helft. Oud–Beijerland trok nu wat langer het initiatief naar zich toe en verscheen wat vaker voor het ’s-Gravendeelse doel. Dat werd na tien minuten spelen dan ook beloond. Dylan de Vroed mocht het zesde doelpunt van deze middag op zijn naam brengen, waarmee Oud–Beijerland weer op gelijke hoogte kwam, 3-3.

’s-Gravendeel kwam deze tegenslag niet te boven. Het spel werd slordiger. Er waren momenten dat de bal niet langer dan zo’n vijf a tien seconden in de ploeg gehouden kon worden. Het ging zelfs over in de lange bal hanteren, waar weinig gebruik van werd gemaakt.

Oud–Beijerland kreeg wat mogelijkheden om de score te verhogen. De lat was ’s-Gravendeel goed gezind. Want een fraai genomen vrije trap van Dylan de Vroed voorkwam een vierde doelpunt voor Oud–Beijerland.

’s-Gravendeel kon alleen maar tegenhouden en de gang richting doelman Roeling werd maar sporadisch gevonden. Even leek het erop dat Youri Ton zijn derde kon aantekenen, maar daar stak Roeling een stokje voor. Mede doordat Kenzo Sanches naast mikte bleef na ruim negentig minuten de 3-3 stand op het scorebord staan.

Normaliter staat voor ‘s-Gravendeel zaterdag 4 december de uitwedstrijd tegen IJVV de Zwervers op het programma, maar of die gaat plaatsvinden…….????

Zaterdag 4 december staat voor de Oud-Beijerlanders OSV – VVOR op het programma; aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son, Nick Kranendonk, Nathan Verbeek (46ste Reinier Toes), Maurits Kuiper (76ste Tristan Ton), Job van der Vorm, Youri Ton, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse, Perrie Huisman (64ste Brian Heijman)