De voormalige bloemenzaak, mooi en centraal gelegen locatie in het winkelcentrum, wordt De Passiehoek als onderdeel van De PassieWaard. (foto: pr)
De voormalige bloemenzaak, mooi en centraal gelegen locatie in het winkelcentrum, wordt De Passiehoek als onderdeel van De PassieWaard. (foto: pr)

De PassieWaard krijgt een winkel op het winkelcentrum

di 30 nov 2021, 13:04 Algemeen 597 keer gelezen

Zuid-Beijerland - Dagactiviteitencentrum “De PassieWaard” krijgt een winkel, “De PassieHoek”. Deze plek is gevestigd in het pand van de voormalige bloemenzaak van Zuid-Beijerland, een mooie en centraal gelegen locatie in het winkelcentrum. De PassieWaard is een aantal mensen, ook diegenen die liever op de achtergrond blijven, enorm dankbaar dat ze altijd zijn blijven geloven in de missie van de PassieWaard aan de Gravin Sabinastraat 2 in Zuid-Beijerland; het nut en de noodzaak een fijne, gezellige en creatieve ontmoetingsplek te bieden aan inwoners van de Hoeksche Waard met N.A.H. of een chronische aandoening.

De PassieHoek gaat open op woensdag 8 december om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is er geen feestelijke opening en kunnen er niet meer dan 12 klanten tegelijk binnen.

De PassieHoek is een winkel met ruimte om een kopje koffie of thee te drinken en te snuffelen tussen de eigen gemaakte cadeau artikelen, maar ook cadeaus van andere organisaties en ondernemers.

De nieuwe ruimte zal vooral de functie krijgen van een winkel. Hierdoor kunnen ze nog beter laten zien wat voor mooie creatieve (kunst)voorwerpen er worden gemaakt door deelnemers van de PassieWaard. Ook zullen hier mogelijk enkele deelnemers aanwezig zijn om de klanten te helpen en te laten zien hoe de producten gemaakt worden. De thuisbasis en huiskamer blijft gewoon aan de Gravin Sabinastraat 2 in Zuid-Beijerland. 

Naast de verkoop van prachtige creatieve werkstukjes van klein naar groot, gaat men ook het proeven en aanbieden van verschillende soorten koffie of thee met een koekje faciliteren. Of de huur van een kast voor verkoop van producten wordt mogelijk voor duurzame ondernemers. Ook valt te denken aan exposities van andere kunstenaars en andere creatieve dagbestedingen. Of een hoekje met informatie over alles wat er te doen is in de Hoeksche Waard met betrekking tot zorg, welzijn en recreatie. Kortom, de PassieHoek wordt ook een ruimte voor ontmoetingen. 

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een éénmalige subsidie van Gemeente Hoeksche Waard, Brentano’s Steun des Ouderdoms, Fundatie Van Den Santheuvel, Sobbe en Stichting ‘t Hofje van Gerrit de Koker. 

Bij de opening vindt u in ieder geval mooie creaties en kerstartikelen van de PassieWaard, creaties van kunstatelier Humanitas De Leeuwenhoek en mooie cadeaus uit koffie- en theewinkel en proeverij Cuppamore. En natuurlijk zal er een vers bakje koffie of thee warm staan.

Uit de krant