Afbeelding

Ingezonden brief: ‘Kunnen huisartsen beetje meedenken over boosterprik’?

di 30 nov 2021, 19:04 Algemeen 297 keer gelezen

Trudy den Breejen uit Oud-Beijerland ergert zich aan de starre houding van een huisarts onlangs. Ze schrijft het volgende: 

‘Zouden huisartsen misschien een beetje mee kunnen denken over de Boosterprikvaccinatie bij ouderen? Afgelopen week werd ik overstuur en huilend gebeld door mijn buurvrouw van 87 jaar die op een vervelende manier te woord werd gestaan door een assistente van een huisarts in Oud-Beijerland, ik zal geen naam noemen. 

Mijn buurvrouw 87 jaar en haar man van 91 jaar kregen de uitnodiging om een afspraak te maken voor de Boosterprik. De huisarts gebeld omdat buurman te zwak is om de deur uit te gaan. Er wordt afgesproken dat de buurman thuis geprikt wordt. Waarop de buurvrouw vraagt mag ik de prik dan ook gelijk hebben, dat was niet mogelijk. Zij moest naar een priklocatie, maar waar en hoe moet ik daar komen, neem maar een taxi werd er gezegd. Ik vind dit echt schandalig, heb er geen woorden voor.

Oude mensen zonder kinderen of familie laat je niet aantobben, ze moesten zich schamen. Ik ben een priklocatie gaan zoeken en zodoende zijn we zondagmorgen naar Hellevoetsluis gereden, 100 kilometer heen en terug. En dat voor één prik. Schandalig.’

Trudy den Breejen

Uit de krant