Francisca van den Berg, hormoon- en gewichtsexpert. "Het is mijn missie om hormonale klachten bij vrouwen op te lossen.”
Francisca van den Berg, hormoon- en gewichtsexpert. "Het is mijn missie om hormonale klachten bij vrouwen op te lossen.”
KoopLokaal

Gezond en hormonaal in balans met Francisca van den Berg

Algemeen 1.174 keer gelezen

Regio - Veel vrouwen hebben last van hormonale klachten in verschillende fases van hun leven. Maar er is hoop, er is iets aan te doen. Hormoon- en gewichts-expert Francisca van den Berg heeft een methode ontwikkeld, waarmee de hormonale balans hersteld wordt. Dat levert meer kwaliteit van leven op!

Francisca vertelt: “Ik ben van oorsprong opgeleid als accountant en ik werkte vroeger in het bedrijfsleven. Ik hield er een ongezonde levensstijl op na, slecht eten, teveel stress, waardoor ik in een burn-out ben geraakt. Met behulp van een coach ben ik helemaal hersteld en ik heb toen een paar belangrijke conclusies getrokken: het roer moest om! Gezonder leven, verantwoord eten en me verdiepen in hormonen. Zo ben ik na verschillende studies hormoon- en gewichtsexpert geworden.”

Na de opleiding tot hormoonexpert heeft ze medische basiskennis gestudeerd en de studie tot ortho-moleculair therapeut afgerond.

“Ik heb zelf een methode ontwikkeld “Reset je hormonen”. Ik ben ooit begonnen om vrouwen te helpen met afvallen. Ik kwam er toen achter, dat de ene vrouw gemakkelijker afvalt dan de andere. Ik vermoedde, dat dit te maken had met hormonen en ik heb dat verder onderzocht. Alles wat ik ervaren en geleerd heb heeft geleid tot deze methode. Het gaat om de juiste voeding, beweging, mindfulness, eventueel supplementen en kruiden. Maar de basis is de hele levensstijl aanpassen, zodat de hormonale balans hersteld wordt.”

Francisca vindt het belangrijk om haar kennis en ervaring aan vrouwen over te dragen. “Als je weet hoe je lichaam functioneert en hoeveel invloed je hormonen hebben, dan is het ook makkelijker om de nodige veranderingen in je lifestyle te realiseren. Veel klachten, zoals vermoeidheid, verstrooidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen worden veroorzaakt door je hormonen. Het goede nieuws is dat je daar dus invloed op kan uitoefenen. ”

Vrouwen met klachten kunnen bij Francisca terecht in de praktijk in Barendrecht. Vaak wordt eerst een energetische bloedtest gedaan. Door middel van een vingerprikje wordt een beetje bloed afgenomen, dat in een laboratorium wordt geanalyseerd. Daar komt veel informatie uit naar voren: vitamine- en mineralentekorten, hormonale waardes, voedsel-intoleranties enz. In sommige gevallen neemt Francisca ook speekseltesten en urinetesten af, om de oorzaak van bepaalde klachten te achterhalen.

Op basis van die uitkomst stelt Francisca een behandelplan op, gericht op de klachten van de cliënt. Voor jonge vrouwen zijn dat meestal menstruatieproblemen of vruchtbaarheidsproblemen, voor oudere vrouwen zijn dat overgangsklachten: stemmingswisselingen, gewichtstoename en nachtzweten. Het kan zelfs zo zijn, dat vrouwen in de overgang in een soort identiteitscrisis terecht komen. Dit wordt deels veroorzaakt door het afnemen van het “zorghormoon” oestrogeen. Vrouwen stellen zich de vraag, wat ze eigenlijk nog willen en zoeken een nieuwe focus. 

De behandeling kan ook via het online programma gevolgd worden via de online academie. Dit is een traject van tien weken, waarin je aan de slag gaat met de onderdelen van het behandelplan. Elke week staat er een onderwerp klaar met theoretische uitleg, video’s en een werkboek. Omdat er veel aandacht is voor de juiste voeding worden er ook recepten, inclusief boodschappenlijstjes aangeboden. Er is niet alleen aandacht voor het lichamelijke deel, maar ook voor de juiste mindset. In een facebookgroep kunnen vrouwen contact met elkaar houden en met Francisca.

Elke week is er een live sessie, waarin vrouwen vragen kunnen voorleggen. Als de adviezen goed worden opgevolgd voelen vrouwen zich vaak na vier of vijf weken al stukken beter. 

Francisca heeft haar ervaring en behandelmethode vastgelegd in een boek, “Stop PMS d.m.v. de Reset je Hormonen methode”. Hierin wordt uitgelegd wat de oorzaak is van stemmingswisselingen en wat je daar zelf aan kunt doen door middel van een stappenplan. Het boek kan via de website besteld worden. Een tweede boek staat op de planning voor volgend jaar en zal meer over de overgang gaan. Hoe bereid je je erop voor en wat kun je er aan doen om overgangsklachten op te lossen. Ook heeft zij verschillende magazines uitgebracht, die ook verkrijgbaar zijn via de website. 

Francisca is een veelzijdige en deskundige therapeute. Ze behandelt niet alleen vrouwen met hormonale klachten, maar geeft ook lezingen over dit onderwerp. Zij geeft haar kennis door aan coaches, die haar methode willen gebruiken bij hun behandelingen. Zo draagt zij op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van vrouwen.

HORMOON- EN GEWICHT EXPERT

Oslo 4

2993 LD Barendrecht

Tel. 06 20035793

www.franciscavandenberg.nl

www.resetjehormonen.nl

info@franciscavandenberg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant